VEČ AKCIJ KRIMINALISTOV PO EVROPI, TUDI SLOVENIJI: Aretiranih več ljudi, osumljenci naj bi bili obtoženi tudi umorov

Kronika

V več evropskih državah, tudi v Sloveniji, potekajo kriminalistične preiskave s področja kaznivih dejanj organizirane kriminalitete, so za STA potrdili na Generalni policijski upravi (GPU). Več informacij bo GPU razkrila v prihodnjih dneh. Hrvaška tiskovna agencija Hina poroča, da gre za združbe, ki naj bi tihotapile drogo v Zahodno Evropo.

Na Hrvaškem akcija poteka v Zagrebu in več županijah, aretirali pa naj bi več ljudi zaradi tihotapljenja več kot 100 kilogramov kokaina in heroina ter več kot 100 kilogramov hašiša ter vojaškega strelnega orožja in razstreliva. Nekateri osumljenci pa naj bi bili obtoženi tudi umorov zaščitenih prič in visokih policijskih uradnikov, poroča Hina.

Tožilstvo Bosne in Hercegovine je za Hino sporočilo, da so bile aretacije in preiskave izvedene v sodelovanju z Europolom in organi pregona iz Hrvaške, Slovenije, Nemčije, Nizozemske, Belgije in drugih držav Evropske unije.

Portal sarajevskega časnika Dnevni avaz pa piše, da naj bi bili tarča akcije člani kriminalnega klana iz Velike Kladuše, še poroča Hina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija