VČERAJ VEČ NESREČ MOTORISTOV S HUJŠIMI POŠKODBAMI: Novogoriški policisti znova opozarjajo na previdnost

Kronika

Včeraj se je na območju Policijske uprave Nova Gorica zgodilo več prometnih nesreč, v katerih so bila udeležena motorna vozila in v katerih je bilo več oseb huje telesno poškodovanih (med njimi tudi sopotnica). Policisti zato ponovno pozivajo vse voznike v cestnem prometu, vozimo strpno, v skladu s cestno prometnimi pravili ter upoštevajmo in spoštujmo druge udeležence v prometu.

Včeraj ob 19. uri se je na glavni cesti izven naselja Most na Soči zaradi nepravilnega prehitevanja zgodila prometna nesreča, v kateri je bil huje telesno poškodovan voznik motornega kolesa. Motorist je v nepreglednem ovinku prehiteval pred njim vozeči avtomobil, ko je iz nasprotne strani pravilno pripeljala voznica drugega avtomobila. Motorist je po trku obležal v jarku za meteorne vode ob robu vozišča, zaradi hujših poškodb so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico, ostali udeleženi pa se v nesreči niso poškodovali.

Z motorjem sta drsela 17 metrov

Idrijski policisti pa so včeraj ob 14.10 obravnavali prometno nesrečo na lokalni cesti izven naselja Idrijska Bela, v kateri je bil prav tako udeležen voznik motornega kolesa. Ta je s sopotnico zapeljal v nepregledni ostri ovinek in nato na del cestišča, ki je bil prekrit s peskom. Motor je odneslo, drsel je dobrih 17 metrov. Voznik je v nesreči utrpel odrgnine, medtem ko je bila sopotnica huje poškodovana - sum zloma roke in noge - in zato prepeljana v bolnišnico v Šempeter.

Ob 14.49, prav tako včeraj, pa je bila policija obveščena o prometni nesreči na glavni cesti Godovič–Idrija, kjer je pri odcepu za Jelični vrh padel in se huje poškodoval 34-letni voznik motornega kolesa. Trčil je v obcestni robnik, nakar ga je vrglo v nabrežino. V prometni nesreči je motorist utrpel udarec v prsni koš in poškodbo medenice. Poškodovanega so prevzeli člani dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija