VAS ŽIVLJENJE VEŽE NA STARO KOPRSKO PORODNIŠNICO? S podpisom lahko postanete del njene zgodovine (FOTO)

Koper

Zaživela je spletna spominska knjiga stare koprske porodnišnice, sicer nekdanji servitski samostan, ki je zdaj v fazi prenove, s čimer mu Univerza na Primorskem želi vdahniti novo življenje. V prenovljeni stavbi bo tudi spominsko-muzejska soba, kjer želi UP predstaviti tudi čas porodnišnice in pediatrične bolnišnice, predvsem spomine prebivalcev nanjo.

Predstavitev spominov na prečudovito stavbo porodnišnice oziroma samostana želijo pripraviti v sodelovanju z vsemi vami. Prav zato vas vse, ki ste se v stari porodnišnici rodili, delali, ali ste kakorkoli drugače z njo povezani, vabijo, da se v knjigo podpišete in tudi zapišete svoje spomine. V knjigo se lahko vpišete na spletnem naslovu, kjer že vpisane lahko tudi prelistate.

Prav tako pa vas vabijo, da se vpišete tudi v čisto pravo spominsko knjigo, torej v zvezek, kjer je že mnogo vpisanih od leta 2012. Čaka vas v kotičku recepcije Pokrajinskega muzeja Koper (Kidričeva 18, 6000 Koper), namenjena pa je predvsem tistim, ki še vedno radi pišete ročno.

Z obema knjigama ekipa raziskovalcev na Univerzi na Primorskem, Fakulteti za humanistične študije in v Pokrajinskem muzeju Koper zbira gradivo za bodočo spominsko-muzejsko sobo.

"Veseli bomo vašega sodelovanja, saj tako skupaj skrbimo za našo skupno dediščino," so še zapisali pri Univerzi na Primorskem.