VARNA SPOLNOST Z VEGANSKIMI KONDOMI: Zakaj naj bi bili boljši od tistih s sestavinami živalskega izvora?

Trendi

Kondomi se uporabljajo za zaščito pred nosečnostjo in spolno prenosljivimi boleznimi. Gre za najbolj razširjeno in dostopno kontracepcijsko in zaščitno sredstvo, izdelano iz različnih materialov. Namenjeni so za enkratno uporabo in po končanem odnosu se zavržejo. Pippa Murphy, seksologinja iz Velike Britanije, je prepričana, da veganski kondomi med drugim zagotavljajo boljše seksualne užitke v primerjavi z običajnimi. Preverite, kaj vse so še prednosti veganskih kondomov pred tistimi s sestavinami živalskega izvora.

Izboljšujejo občutljivost

Zaradi lubrikanta na osnovi silikona, ki se uporablja v kombinaciji z mnogimi veganskimi kondomi, zagotavljajo boljšo občutljivost od običajne tovrstne zaščite. Večja občutljivost pomeni občutnejše užitke. K temu pripomore še dejstvo, da so bolj prožni in tanjši od običajnih kondomov.

So okusnejši

Ne samo, da zagotavljajo boljše občutke od običajnih in so ekološko sprejemljivejši, veganski kondomi imajo tudi boljši okus in za seboj ne puščajo priokusa po lateksu oziroma sintetiki, ki lahko odvrne od oralnega seksa.

Primernejši so za osebe z občutljivo kožo

Alergija na lateks je ena najpogostejših kožnih alergij in izzove jo lahko tudi stik z kondomom. Veganski kondomi niso izdelani iz lateksa, temveč iz poliizoprena, ki veliko redkeje povzroča alergije, kar pomeni, da so prijaznejši tudi do alergikov.

Manj verjetnosti za nesreče

Običajni kondomi vsebujejo snov, imenovano glicerin, ki služi kot lubrikant, prav zaradi te snovi pa obstaja večja verjetnost, da med odnosom zdrsnejo z uda. Veganskim kondomom ta snov ni dodana, zato so nesreče z njimi manj verjetne, piše Daily Star.

Hitreje se razgradijo

Standardni kondomi so izdelani iz lateksa in poliuretana. Obe snovi sta nestrupeni in varni za uporabo, nista pa biorazgradljivi in minejo desetletja, da razpadeta. Veganski kondomi so izdelani iz naravnih sestavin, ki se v okolju hitro razgradijo in v manjši meri negativno vplivajo na naš planet.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  28 .01. 2023 ob  21: 47
Kaj ta veganska fanatičarka živi še v časih, ko so iz črev delali kondome?