VALON HOXHAJ OVADIL OBALNEGA POLICISTA: Skušal naj bi ga napeljati, da bi zanj prodajal mamila

Kronika

Pred koprsko sodišče je danes stopil še tretji obtoženi izsiljevanja izolskega gostinca Florim Hoxha, ki krivde ni priznal. Zaradi odrejene karantene obtoženega Eltona Shkurtija niso mogli privesti na sodišče, zato glavne obravnave v ponovljenem sojenju v tej zadevi niso mogli začeti. Za nov datum začetka glavne obravnave so določili 1. februar.

Florim Hoxho

Florima Hoxho so nedavno izročili slovenskim oblastem, zanj pa je odrejen ukrep obveznega javljanja na policiji. Kot je sam izjavil na današnjem predobravnavnem naroku, do zdaj še ni bil obsojen, prav tako pa ni v nobenem drugem kazenskem postopku.

Zagovornik Hoxhe, odvetnik Bojan Pečnik je pri naštevanju dokaznih predlogov opozoril, da se njegovemu varovancu med drugim poleg sodelovanja pri izsiljevanju očita tudi, da naj bi sodeloval pri prodajo 0,1 grama kokaina. Gre za količino, ki ne zadošča "niti za eno črtico", zato se je odvetnik vprašal, če je bila droga dejansko namenjena prodaji.

Valon Hoxhaj

Poleg tega je Pečnik opozoril na vprašljivost zakonitega delovanja tajnih policijskih delavcev. Ti so po njegovem namreč aktivno pritiskali na enega od akterjev, da bi stopil v stik s "Kobrami", kot so bili znani pripadniki izolske kriminalne združbe.

Obtoženi Valon Hoxhaj je sicer julija letos podal ustno kazensko ovadbo zoper obalnega policista, ki naj bi ga leta 2011 skušal napeljati k temu, da bi prodajal drogo, ki bi mu jo policist sam priskrbel, obenem pa bi Hoxhaju pri tem nudil zaščito. Kot izhaja iz zapisnika ovadbe, ki ga je pridobila STA, naj bi omenjeni policist Hoxhaju tudi izročil manjšo količino kokaina. Potem ko je Hoxhaj zavrnil sodelovanje, pa naj bi mu policist začel groziti. Zadeva naj bi bila tudi vzrok za to, da se je Hoxhaj znašel v tem postopku.

Hoxhaj je sicer v priporu, saj ga je prvostopenjsko sodišče maja 2018 kot vodjo hudodelske združbe Kobra, ki se je ukvarjala s preprodajo prepovedanih drog in s prevozi ilegalcev, obsodilo na devet let in 10 mesecev zapora.

Obtožena Hoxhaj in Shkurti naj bi junija 2016 izsiljevala izolskega gostinca za plačilo namišljenega dolga in mu pri tem tudi grozila s smrtjo. Vendar je prvostopenjsko sodišče ocenilo, da ni bilo dovolj dokazov za očitano kaznivo dejanje, konkretneje izpoved domnevnega oškodovanca ni bila dovolj zanesljiva, da bi na lahko na njeni podlagi obtožena obsodili. Višje sodišče je nato oprostilno sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo v ponovno sojenje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Turbo |  14 .12. 2021 ob  19: 21
13
Omenja Allaha v vsakem stavku, cepec. Allah bo njega samo v pekel zmetal. Ni vreden ga niti omenjat, sramota za vse pošteve muslimane, ki si vsaki dan pošteno prigarajo kruh in se ne grejo mafijskih igric. SRAMOTA !!!
Munk |  14 .12. 2021 ob  09: 16
21
a je v Izoli sploh še kakšen Janez, Giovanni, ali so samo še Florim, Valon, Shkurti ? za kozlat...
ManofSteel |  13 .12. 2021 ob  22: 12
14
Dobili so ga z 0,1 kje v žepu na fondu? Lol Dejstvo je, da je ta tudi velik barabin in zelo nasilen. Še srečo imajo, da jim sodijo komunisti...hitro bodo zunaj...razen, če Masleša nima diplome in se prevetri sodstvo. Pol pa bi bilo še zanimivo. Kar se tiče Valonove izjave o ponudbi...skoraj bi mu verjel. Zakaj ? V Gavioliju so varnostniki dobili enega s polinimi žepi droge. Klicali so Izolsko policijo...da naj ga odpeljejo. nato jih je klical nazaj sam komandir, da naj ga izpustijo, ker kaocdela za njih!? Tukaj se poraja vprašanje, kako to en z drogo dela za njih? Razumel bi, da kupuje...ne da jo prodaja...toliko o vsem tem. Izola je majhna in vsi vse vidimo in slišimo. Nismo vsi nuemni, tako kot na naših sodiščih, ki naj imajo bodale.;)
Martin Kacur |  13 .12. 2021 ob  16: 03
24
Ja plicaji so krivi. Poštenjaka so hoteli zapeljat v greh. Še dobo, da bo zadeva zastarala ali pa bodo dokazi pridobljeni protizakonito.
K sreči bo imel priložnost toziti državo za povzročeno gorje.