VABLJENI NA PRISTANIŠKI DAN! Luka Koper praznuje svoj 66. rojstni dan

Koper

Luka Koper bo v soboto, 20. maja, ponovno odprla svoja vrata. Tradicionalni pristaniški dan, s katerim bodo letos obeležili 66. rojstni dan edinega slovenskega pristanišča, vabi vse navdušence nad morjem, ladjami in žerjavi, da se aktivno vpnejo v pestro dogajanje. Osrednje prizorišče bo na potniškem terminalu, dogodek bodo ob 9.00 uradno otvorili člani Pihalnega orkestra Koper in mažoretke.

Dan, ko Luka Koper odpre svoja vrata vsem tistim, ki bi radi pobliže spoznali pristanišče, vsako leto privabi več kot 3.000 ljudi. Ob napovedi toplega in sočnega vremena tudi tokrat pričakujejo polno potniški terminal, kjer bo osrednje dogajanje.

Prijave za vodene oglede zapolnjene v rekordnem času

Zanimanje za brezplačne vodene oglede z avtobusi, s kolesi in z ladjico je bilo tudi letos izjemno, prijave so ljudje zapolnili v pičlih nekaj urah. Kljub temu bodo se bodo lahko vsi, ki bi radi začutili utrip Luke Koper, prepričali, da pristanišče niso samo dvigala in kontejnerji. Obiskovalci si bodo lahko koprsko pristanišče podrobno ogledali tudi z virtualnimi očali – vstopili bodo lahko v kabino žerjavista, se sprehodili po različnih terminalih in ladjah.

Oživela pristaniška vas

Atraktivna bo tudi predstavitev orjaškega gasilskega vozila Luke Koper z dvižno roko in prebojno konico. Najmlajši se bodo lahko preizkusili tudi na gasilskem poligonu, uživali bodo lahko še ob predstavah uličnega gledališča. Navdušenci nad naravoslovjem se bodo lahko preizkušali v različnih eksperimentih na temo 'Moč morja, sonca in vetra'.

Najmlajši navdušenci nad glasbo in radiem bodo lahko postali voditelji za en dan, vsi skupaj pa se bodo lahko tudi fotografirali na posebni stojnici. Bolj avanturistični obiskovalci se bodo podali v lov na zaklad, vse skupaj bo potekalo pod budnim očesom organizatorjev.

Vstop na prireditev prost

Obiskovalci se bodo lahko med aktivnostmi tudi okrepčali s toplimi jedmi in osvežilnimi napitki, ki jih bodo stregli na 'foodtrucku'. Na prizorišču bo za dobro vzdušje skrbel Radio Capris, ki bo iz svojega studia komentiral dogajanje  v živo. Dogodek bo potekal vse do 17.00, vstop je prost. V Luki Koper so sicer prepričani, da bo pristaniški dan ponovno navdušil obiskovalce in jim ponudil nepozabno doživetje ob morju.

Deli novico: