V TANDEMU IZVEDLI MRTVI DVIG, TEŽAK KAR 452 KILOGRAMOV: Padel je nov Guinnessov rekord (FOTO, VIDEO)

Svet

Ženski dvojec, Sam Taylor in Sue Taylor-Franklin, je nedavno dosegel izjemen uspeh, saj sta skupaj presegli Guinnessov svetovni rekord v mrtvem dvigu. Ta fizično zahtevna vaja je zahtevala dvig 452 kilogramov.

Leta 2021 sta se že vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov, ko sta v tandemu najhitreje potegnili letalo A320 na razdalji 20 metrov, kar je poseben dosežek za ženski par. Navdušen nad svojimi dosežki, se je zakonski par odločil, da bo postavil nov rekord za mrtvi dvig v tandemu, piše Guinness World Records.

Na žalost je njune načrte prekrižala nezgoda, saj je Sam utrpela poškodbo kolena. Kljub temu nista obupali, ampak sta v svojo ekipo povabili prijateljico Izzy Tait. Da bi presegli obstoječi rekord, ki je znašal približno 291 kilogramov, je bilo potrebnega veliko močnega prizadevanja. Kljub temu sta že v prvem poskusu uspešno dvignili neverjetnih 442 kilogramov, s čimer sta postavili nov Guinnessov rekord.

Poleg tega je bil ta dosežek še posebej pomemben, saj se je zgodil v času meseca ponosa (originalno Pride Month). Sam je ta trenutek izkoristila za poudarjanje pomembnosti tega meseca, ki je namenjen ozaveščanju o enakopravnosti in spodbujanju spoštovanja do vseh oseb. Izjavila je: "To je priložnost, da se ozremo v preteklost in se zahvalimo ljudem, ki so se borili za svobodo, ki jo danes uživamo. Zato je za ljudi, kot sem jaz in moja žena, pomembno, da spodbujamo enakopravnost in spoštovanje."

Ta izjemen dosežek tandema Taylor-Franklin in njegova predanost promociji enakopravnosti zagotovo navdihuje in motivira številne ljudi po svetu. Njuna zgodba je priča o moči, vztrajnosti in združevanju skozi športne podvige, ki segajo preko fizičnih meja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija