V ŠRILANKI BODO PONOVNO IZVAJALI SMRTNO KAZEN Z OBEŠANJEM: Na razpis za rablja se je prijavilo več kot 100 ljudi

Kronika

V Šrilanki bodo za štiri obsojene hudih zločinov po 43 letih ponovno izvedli smrtno kazen, je napovedal predsednik države Maithripala Sirisena. Izvedli bodo kazen z obešanjem, v ta namen pa so že zaposlili dva rablja, na spletni strani poroča britanski BBC.

Fotografija je simbolična.

Na februarski oglas za izvršitelja smrtne kazni z obešanjem, ki da mora imeti "močan moralni značaj", se je prijavilo več kot 100 kandidatov, med njimi tudi dva Američana. Oblasti so iskale moške, stare med 18 in 45 let, sta se pa na oglas prijavili tudi dve ženski. Izbrana kandidata bosta v prihodnjih tednih morala opraviti dodaten trening.

Zadnji rabelj je sicer službo obesil na klin pred petimi leti, potem ko je ob pogledu na vislice padel v šok. Še enega so najeli lani, vendar se v službi ni prikazal. Za posilstva, preprodajo drog in umore v Šrilanki velja smrtna kazen, a je od leta 1976 niso izvajali. S tokratnim obešanjem naj bi predsednik države želel zatreti trgovino s prepovedanimi drogami, politični analitiki pa trdijo, da bi to utegnilo prispevati k njegovi priljubljenosti pred volitvami konec leta.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija