V SIRIJI USMRTILI 24 LJUDI: Obsojeni, ker so namerno podtikali gozdne požare

Svet

V Siriji so v sredo usmrtili 24 ljudi, ki so jih obsodili, ker so lani poleti namerno podtaknili gozdne požare. Ti so zahtevali tudi smrtne žrtve. Sirsko pravosodno ministrstvo je včeraj objavilo, da so bili usmrčeni obsojeni terorističnega dejanja, ki je povzročilo smrt in škodo na državni infrastrukturi ter javni in zasebni lastnini.

Poleg 24 smrtnih kazni so 11 ljudi obsodili na dosmrtno težko delo, štiri na časovno omejeno težko delo, pet mladoletnikov pa na zaporne kazni od deset do 20 let, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Dodaja, da identiteta obsojenih in usmrčenih ni znana, prav tako ne kraj in način usmrtitve.

Gozdni požari so lani poleti divjali v sirskih provincah Latakija, Tartus in Homs. Skupno so takrat zabeležili 187 požarov, ki so prizadeli 280 krajev in vasi. Uničenih je bilo 13.000 hektarjev kmetijskih površin in 11.000 hektarjev gozda ter poškodovanih več kot 370 domovanj. Umrle so najmanj tri osebe, več deset jih je bilo poškodovanih.

Zakonodaja Sirije za kazniva dejanja, kot so terorizem, namerni požar in dezerterstvo, predvideva smrtno kazen. Običajno jo izvedejo z obešanjem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  22 .10. 2021 ob  12: 40
Se ne zajebavajo