V Sežani bodo gradili nove garderobe ob nogometnem stadionu

Slovenija

Za potrebe Mladinskega nogometnega društva Tabor Sežana in Zavoda za šport turizem in prosti čas Sežana ter za klubsko dejavnost bodo ob sežanskem nogometnem stadionu začeli graditi objekt za garderobne prostore ob nogometnem stadionu. Investicija predvideva rušenje starega objekta in postavitev novega, ocenjena pa je na slabih 900.000 evrov.

"Glede na to, da igra v nogometnem klubu okrog 150 igralcev in je nogometni stadion Rajka Štolfe pomenil zadnjo črno piko občine na področju športne infrastrukture, smo si že nekaj let želeli njegove ureditve," je za STA povedal sežanski župan Davorin Terčon. V petek je župan z direktorjem izbranega izvajalca del P.G.M. inženiring Sežana Gregorjem M. Joštom podpisal pogodbo za izgradnjo objekta.

Nov objekt bo postavljen vzporedno z igriščem in obstoječim zidom. V pritličju bodo vzdolž hodnika razporejene štiri garderobe s sanitarijami in kopalnicami, garderoba s sanitarijami za sodnike oz. trenerje, sanitarije s predprostorom, pisarna, prostor za prvo pomoč, shramba rekvizitov, pralnica, ekonomat in energetski prostor. Iz hodnika bo skozi prehod urejen pokrit izhod na igrišče.

Prostori bodo razvrščeni večnamensko

Nadstropje nove stavbe bo namenjeno dejavnosti javnega zavoda za šport, turizem in prosti čas, ki bo tudi upravljavec objekta. Prostori bodo razvrščeni večnamensko: klubska pisarna, večnamenski prostor s čajno kuhinjo, sanitarije in ločeno še tri pisarne z internim hodnikom. Javni zavod bo imel v souporabi s klubom še sanitarije, čajno kuhinjo in večnamenski prostor, ki bo namenjen za sestanke, predavanja in pogostitve. Iz slednjega bo možen neposreden izhod na pokrito tribuno z 240 sedišči. Dostop na tribuno bo za gledalce urejen iz ograjenega dela ob igrišču.

Objekt bo meril 504 kvadratne metre neto površine, skupaj s pokritimi tribunami in povezovalnimi površinami pa 839 kvadratnih metrov. S pridobitvijo uporabnega dovoljenja naj bi bila investicija zaključena v prvi polovici prihodnjega leta, je še povedal sežanski župan.

Sredstva za izvedbo gradnje v višini skoraj 900.000 evrov so zagotovljena v proračunu Občine Sežana. Slednja je kandidirala na javnem razpisu za sofinanciranje gradnje športnih objektov, ki ga je objavila Fundacija za šport, po podpisu pogodbe s fundacijo naj bi prejela namenska sredstva v višini 85.000 evrov v treh proračunskih obdobjih, zadnji delež leta 2016.

Deli novico: