V ŠEMPETRSKI BOLNIŠNICI OKUŽBE MED ZAPOSLENIMI: Morali so zmanjšati število kirurških obravnav

Goriška

V šempetrski bolnišnici je trenutno šest obolelih med zaposlenimi, in sicer en zdravnik in pet zaposlenih v zdravstveni negi. Ker vsi prihajajo s kirurškega oddelka, so morali na hitro zmanjšati število kirurških obravnav, je včeraj v izjavi za medije povedala strokovna direktorica šempetrske bolnišnice Dunja Savnik Winkler. 

"Prav ti oboleli prihajajo vsi iz kirurške službe, kar nam je v zadnjih 24 urah nekoliko spremenilo režim zdravstvenih procesov. Od danes smo morali še dodatno zmanjšati število operativnih programov. Pacientov, ki bi prišli na zdravljenje v bolnišnico, ne moremo hospitalizirati v sivo cono, od koder izhajajo ti oboleli, in posledično imamo manj posteljnih kapacitet za novo sprejete bolnike," je včeraj povedala Savnik Winklerjeva.

Del zaposlenih v šempetrski bolnišnici pa ostaja doma zaradi varstva otrok, ki so v karanteni. Ob tem je strokovna direktorica izrazila upanje, da bodo to glede na krajši čas zdravljenja bolnikov, ki imajo zelo blage simptome, v roku enega tedna premagali in se bo ponovno vzpostavila bela cona.

Na covidnem oddelku šempetrske bolnišnice je bilo včeraj 32 bolnikov. Osem jih potrebuje intenzivno zdravljenje, med njimi jih je pet na umetni ventilaciji.

"Imeli smo že sprejem s potrjeno različico omikron, vendar je pacient relativno hitro okreval in je že odpuščen v domače okolje. Število bolnikov na covidnem oddelku je približno enako, imamo sicer nove sprejeme, vendar jih približno toliko dnevno tudi odpustimo," je še povedala strokovna direktorica.

Števila postelj na covidnem oddelku zato ni bilo potrebno povečevati. Na akutnem oddelku imajo 30 postelj, na intenzivnem delu oddelka pa devet.

Šempetrska bolnišnica je že v preteklem tednu razglasila fazo tri, kar pomeni, da za zaposlene, ki prihajajo v tesen stik z obolelimi, ni uvedena karantena, pač pa se le vsakodnevno testirajo na okužbo z novim koronavirusom in ob uporabi obvezne zaščitne opreme ostajajo v delovnih procesih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija