V NOVI GORICI BODO GRADILI KANALIZACIJO: 12 novih odsekov bo končanih do konca leta, kje in kdaj bodo začeli z deli?

Goriška

Novogoriški župan Samo Turel in direktor HNG Hidrotehnika Martin Plut sta včeraj podpisala pogodbo o izvedbi del na fekalnem kanalizacijskem omrežju na območju aglomeracije Kromberk oz. krajevnih skupnosti Nova Gorica, Solkan, Rožna Dolina in Kromberk-Loke. Vrednost pogodbe je 4,7 milijona evrov, pridobili so dva milijona evrov evropskih sredstev.

Podjetje HNG Hidrotehnika, nizke in komunalne gradnje, bo v skladu s pogodbo letos zgradilo 12 novih odsekov kanalizacijskega sistema na širšem območju Nove Gorice.

V Kromberku bodo te odseke gradili v ulicah Toma Brejca, Vinka Vodopivca, Med trtami in Pod Škabrijelom. V Novi Gorici bodo omrežje okrepili v Erjavčevi, Vojkovi, Ščedni in ulici Barje. V Solkanu bodo novo kanalizacijo dobili na Veliki poti in Klancu. V Rožni dolini bodo dela potekala v ulici Liskur. Povprečna dolžina odsekov je 200 metrov.

????️ Podpisana je pogodba za izvedbo del na fekalnem kanalizacijskem omrežju Aglomeracije Kromberk med novogoriško mestno...

Objavil/a Mestna občina Nova Gorica dne Petek, 24. februar 2023

Tista gospodinjstva, ki na tem območju doslej niso imela možnosti priključitve na kanalizacijski sistem, bodo zdaj to možnost dobila, so pojasnili na mestni občini.

Turel je povedal, da bo na novo priključenih od 500 do 1000 gospodinjstev. "Tako bomo na velikem območju mesta dokončali kanalizacijsko omrežje in s tem zagotovili ljudem ter okolju ustrezen standard. Zavedam se, da je časovnica za izvedbo del napeta, vendar vseeno računamo, da bo izvajalec uspešen in da bo dela do konca leta zaključil."

Direktor Hidrotehnike Martin Plut je obljubil, da bodo pri izvedbi del skušali čim manj ovirati vsakdanje življenje. "Na najbolj obremenjenih točkah bomo delali v poletnem času, ko bo malo manj prometa," je povedal. Pričakuje, da se bo gradnja začela v roku enega meseca, in sicer na Ulici Vinka Vodopivca v Kromberku, nato se bodo posvetili Erjavčevi ulici z delom Kolodvorske ulice. Kot je dejal, so se dobro pripravili in računajo, da bodo dela izpeljali v določenem roku, če ne bodo naleteli na presenečenja kot so na primer arheološke najdbe.

Operacija, za katero so pridobili evropska sredstva, se uradno imenuje Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Soče - aglomeracija Kromberk.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija