V KOPRU ZABRNELI STROJI: Začeli so z gradnjo zadrževalnika Semedelska bonifika

Koper

Na območju koprskega športnega parka Bonifika se je začela gradnja zadrževalnika vode, ki naj bi preprečil poplavljanje območja ob ustju Badaševice. Vodnogospodarski objekt nameravajo krajinsko urediti kot park. V okviru projekta Zelena infrastruktura Bonifika bodo v prihodnje uredili še kolesarski poligon, so sporočili z mestne občine Koper.

Zadrževalnik bodo predvidoma gradili 13 mesecev. Občina je za izvajalca izbrala podjetje Grafist, ki je že opravilo vsa potrebna pripravljalna dela.

Kot so sporočili z občine, bodo s krajinsko ureditvijo zadrževalnik nadgradili v uporabno parkovno površino in primeren življenjski prostor za rastline in živali. Ob tem bodo uredili odvodni sistem območja Semedelske bonifike in strugo kanala Grande ter prestavili komunalne vode.

Poleg gradnje zadrževalnika projekt predvideva gradnjo kolesarskega poligona oziroma t. i. pumptracka. Natečaj za izbiro izvajalca gradnje slednjega je še v teku. Kot so še napovedali na občini, bo med poligonom in zadrževalnikom vode potekala ozelenjena in osvetljena povezovalna pot, opremljena z urbano opremo.

Projekt je vreden nekaj manj kot 1,3 milijona evrov. Skoraj milijon evrov je Mestna občina Koper pridobila iz evropskega mehanizma celostnih teritorialnih naložb in programa Interreg Italija-Slovenija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  21 .06. 2024 ob  03: 06
Friko

Ma ri misliš koprsko občino? Pa jaz v tej živim im vem.
frikofrkic |  20 .06. 2024 ob  22: 15
Martin Kacur, daj se raje sprehodi po podeželju, kot da trosiš neumnosti, tu se stvari dejansko zadnja leta premikajo.
Če pa bi radi imeli še naprej poplave ob prvem močnejšem dežju, pa se kar bunite naprej, bomo mi dobili še kak krak asfalta več.
Martin Kacur |  20 .06. 2024 ob  20: 02
-2
Hura! Končno se bo gradilo tudi na podeželju.