V KANALU OBČASNE POPOLNE ZAPORE PROMETA: Predvidoma bodo trajale do 31. marca

Goriška

Na Kidričevi ulici v Kanalu so gradbinci začeli z rušitvijo objekta, ki je potrebna pred začetkom del za ureditev krajevne obvoznice. Do 31. marca bodo tako v vnaprej napovedanih terminih možne polurne popolne zapore prometa na državni cesti skozi to naselje ob Soči.

Rušitev večstanovanjske stavbe je potrebna zaradi širjenja ožine na soški državni cesti in je prvo v nizu del, ki so potrebna za začetek izgradnje kanalske obvoznice, čeprav še ne sodi v sklop tega projekta. Uvedbo v delo so investitor, to je Direkcija RS za infrastrukturo, občina in izbrani izvajalec, podjetje Resal, podpisali konec novembra lani.

Izvajalec del bo zaradi zahtevnosti rušitve objekta, ki stoji neposredno ob robu cestišča, primoran izvajati delne popolne zapore ceste do konca marca. Zapore bodo trajale po 30 minut, izvajali pa jih bodo med 8.30 in 16.50 in so usklajene z avtobusnim prevoznikom.

Po pojasnilih izvajalcev del naj bi za rušitev stavbe potrebovali dva do tri tedne, daljše časovno obdobje morebitnega popolnega zapiranja pa so si rezervirali, ker ne vedo, kaj jih čaka v nabrežini za stavbo. Prav tako ni nujno, da bo cesta v predvidenih terminih vedno zaprta, ampak bodo to počeli po potrebi.

Tomaž Willenpart, vodja sektorja za investicije v ceste na direkciji pravi, da je projekt rušitve težaven bolj logistično kakor tehnično, stavba je precej velika in stoji tik ob cesti, paziti bodo morali tudi na izpuste prahu, kar pomeni, da bodo gradbišče ves čas zalivali z vodo, material pa bodo morali odstranjevati sproti.

Obvoz ni predviden, je pa pričakovati, da bo promet v času zapore potekal po lokalni cesti skozi Bodrež in Avče, kjer bo v tem času potrebna nekoliko večja previdnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija