V HUDI NESREČI PRI ZADRU UMRLE TRI SLOVENSKE DRŽAVLJANKE: Avtomobil nenadoma zavil na nasprotni vozni pas (VIDEO)

Kronika

Blizu Zadra se je danes okoli poldneva zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena osebni avto in tovornjak. V nesreči naj bi življenje izgubile tri slovenske državljanke, poročajo hrvaški mediji.

"Danes okoli 12. ure se je na županijski cesti ŽC-422 blizu podvoza v Donjem Zemuniku zgodila prometna nesreča s smrtnimi žrtvami, v kateri sta bila po prvih informacijah udeležena osebno vozilo in tovornjak. Na teren so bile takoj po prijavi napotene vse dežurne službe," so sporočili z zadrske policijske uprave.

"V prometni nesreči osebnega avtomobila z ljubljanskimi registrskimi oznakami in tovornjaka z zadrskimi registrskimi oznakami so umrle tri ženske," je za hrvaški časnik Večernji list dejal državni tožilec v Zadru Denis Sokol. Dodal je, da je osebni avto nenadoma zavil na nasprotni levi pas, po katerem se je pripeljal hrvaški državljan, ob trku pa je avtomobil vrglo v zid.

Po zadnjih podatkih hrvaških medijev, je v nesreči umrla 66-letna Slovenka, 61-letnica in 55-letnica pa sta po vsej verjetnosti imeli dvojno državljanstvo, slovensko in hrvaško. Voznica toyote Yaris naj bi izgubila nadzor nad vozilom in v podvozu pod zadarskim letališčem z desno bočno stranjo zapeljala pod tovornjak zadarskih registrskih oznak, s katerim se je iz smeri Zadra pripeljal 40-letni voznik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija