V BRDA SE VRAČA FESTIVAL GLASBE IN VINA: Na Harmoniji bo Cavazza proslavil 80 let

Goriška

Vasica Medana v Brdih je po sedmih letih, odkar se je poslovil festival poezije in vina, dobila novo prireditev. Pod umetniškim vodstvom harmonikarja Marka Hatlaka bo od petka do nedelje na domačiji Klinec potekal festival glasbe in vina Harmonija, na katerem bodo nastopili glasbeniki, ki se posvečajo klasiki, jazzu in etnu oziroma crossoverju.

Devet koncertov domačih zasedb in solistov bo v treh večerih popeljalo po različnih glasbenih pokrajinah. Prvi večer, poimenovan Klasika, bo postregel z mladim, 13-letnim violončelistom Leonardom Razborškom ob klavirski spremljavi Jana Severja. Drugi koncert bo izvedla mlada zasedba Trio Rupnik, zadnji koncert pa bo pripadel zasedbi Marko Hatlak & FUNtango s sporedom od Antonia Vivaldija preko avtorskih kompozicij do zapuščine Astorja Piazzolle.

Drugi večer, posvečen jazzu, bo odprl mladi virtuoz Aleksander Sever na marimbi s svojo skupino. Sledil bo Marko Črnčec, v New Yorku živeči pianist, ki velja za enega najbolj produktivnih in mednarodno priznanih slovenskih jazzovskih glasbenikov. Zadnji koncert bo izvedla Ana Bezjak, ki bo s svojim kvartetom popeljala v zvok slovenskih in svetovnih jazzovskih klasik.

Boris Cavazza

Zadnji večer, namenjen etnu in crossover glasbi, bo odprl duet, v katerega sta se združila violinist in skladatelj Matija Krečič ter avtor številnih skladb Tomaž Hostnik. Drugi koncert bo izvedla skupina Mascara Quartet, ki se predaja portugalskemu fadu. Za zaključek prvega festivala Harmonija pa bo v Medani nastopil Boris Cavazza, legenda jugoslovanskega in slovenskega filma in gledališča. V vlogi pevca, interpreta in poeta bo s svojim kvartetom proslavil 80 let.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija