V ANKARANU ČEZ NOČ ZAMENJALI PROMETNA ZNAKA ZA PREDNOSTNO CESTO: Prišlo je do trčenja - komu bi to lahko bilo zabavno?

Ankaran

Zgodilo se je pred dnevi na mostu pri Ankaranu, prometna nesreča "po nepotrebnem", kot je v objavi na Facebooku zapisala voznica, ki je bila v nesreči soudeležena. Najverjetneje v nočnem času je nekdo zamenjal prometna znaka in na ta način spremenil potek prednostne ceste. Vozili sta zjutraj trčili. Marsikdo se ob tem sprašuje, komu pride na pamet tako nevarno početje.

Na fotografiji levo posnetek zaslona Facebook.

Voznica se svoje odgovornosti, ker je spregledala prometni znak, povsem zaveda. A kot navaja, gre za cesto in most, ki ga prevozi v povprečju tudi šestkrat dnevno, torej je to zanjo rutina. "Nekdo se je ponoči igral s prometni znaki in se mu je zdelo zabavno, če bi zamenjal oba prometna znaka in tako spremenil potek prednostne ceste. Oba avtomobila sva štartala v prepričanju, da voziva po prednostni cesti in je prišlo do lažjega trčenja," navaja in dodaja:

"Na srečo nič hujšega, bi pa lahko bilo, če bi imela večjo hitrost. Težko si sicer razložim, komu bi to lahko bilo smešno ali zabavno … verjamem pa, da (glede na več kot očitno brezbrižnost izvajalca) to ni bilo zadnjič. Zato pišem v opozorilo."

Prometna nesreča se je zgodila zjutraj, "žal sem bila pet minut prezgodnja", saj so okoli 8.30 na kraj prišli uslužbenci CPK in ponovno postavili prometno ureditev v prejšnje, pravilno stanje.

Ker se človeške napake dogajajo, smo na CPK vprašali, ali obstaja možnost, da so njihovi uslužbenci morda nehote napačno postavili prometna znaka. "Do takšne napake bi zelo težko prišlo," odgovarjajo. So pa bili obveščeni, da je čez noč nekdo zamenjal prometna znaka in tako spremenil prometni režim, saj je bila o tem obveščena policija, ki je prišla na kraj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Zvitalisica |  21 .05. 2024 ob  19: 53
11
Okvalificirati kot poskus umora!
Enako je z znaki na Tribanski cesti pa se kje.
Znaki za omejitev redno ukradeni, mesece in mesece ni bilo znaka na mosticku za prednost nasprotni strani.
Da se zupan vsak dan vozi po tej cesti in ga to ne moti, tudi vsem vidno, vendar nenormalno.
Popo, kje si jQuery1123045146695843817264_1716313791651????????????????????????