URESNIČEVANJE SKUPNIH LOKALNIH RAZVOJNIH POTREB: Javni poziv za vzpostavitev lokalnega partnerstva LAS in članstvo LAS

Koper

Središče Rotunda sporoča, da je na njihovi spletni strani www.las-istre.si objavljen Javni poziv za vzpostavitev lokalnega partnerstva LAS in članstvo LAS v programskem obdobju 2021-2027. Vse zainteresirane za uresničevanje skupnih lokalnih razvojnih potreb oziroma vključitev v izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2021-2027, pozivajo, da se vključijo v Lokalno akcijsko skupino (LAS) za območje občin Ankaran, Izola, Koper in Piran in pripravo Strategije lokalnega razvoja LAS (SLR) za programsko obdobje 2021-2027.

Lokalna akcijska skupina je lokalno partnerstvo, ki se ustanovi za izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost (skrajšano: CLLD) v programskem obdobju 2021-2027. Poziv velja tako za obstoječe člane LAS Istre iz programskega obdobja 2014-2020 kot tudi za nove člane.

Lokalno partnerstvo se vzpostavi z namenom priprave SLR in uresničevanja zastavljenih ciljev in potreb lokalnega okolja opredeljenih v SLR, po pristopu "od spodaj navzgor", preko izvedbenih projektov LAS.

LAS bo organiziran kot pogodbeno partnerstvo javnih in zasebnih subjektov, s stalnim prebivališčem, sedežem ali izpostavo na območju občin Ankaran, Izola, Koper in Piran. Članstvo v LAS je prostovoljno in odprtega tipa.

Zaradi priprave Pogodbe o ustanovitvi LAS, ki jo bodo člani podpisali na ustanovni skupščini in bo pred tem javno objavljena, zbirajo informacije o nameri za vključitev v LAS. Vse zainteresirane za vključitev v LAS prosijo, da jim priloženo IZJAVO O NAMERI za vključitev v LAS posredujete do 20. februarja 2023 na naslov: Središče Rotunda, Koper, Destradijev trg 11, 6000 Koper. Vstop v LAS bo možen tudi po tem roku.

OPIS POSTOPKA ZA VZPOSTAVITEV LAS

- Objava javnega poziva za vzpostavitev in članstvo v LAS, objava 20. 1. 2023.
- Zbiranje izjav o nameri k vključitvi, do 20. 2. 2023.
- Objava osnutka Pogodbe o vzpostavitvi LAS, 15. 2. 2023.
- Sklic ustanovne skupščine; izvolitev organov LAS, podpis Pogodbe o ustanovitvi LAS, 22. 2. 2023.
- Animacija: delavnice in aktivnosti za pripravo SLR, zbiranje namer za projekte, vključevanje zainteresirane javnosti, priprava SLR, od objave tega poziva dalje.
- Obravnava SLR za obdobje 2021–2027, sprejetje SLR, do 30. 7. 2023.

Več informacij najdete TUKAJ.

Sklic ustanovne skupščine LAS je predviden 23. februarja 2023. Objavljen bo na spletni strani www.las-istre.si. Na temu naslovu bodo objavljena tudi vsa vabila in osnutek ustanovne pogodbe. Če želite, da vas obvestijo preko e-poste, na izjavi o nameri navedite svoj e-naslov.

Kontakt za dodatne informacije v zvezi z vzpostavitvijo novega LAS dobite na: Denis Goja, tel: 05/90 47 121, e-naslov: denis@sredisce-rotunda.si.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija