UMRLA JE MAMA MELANIE TRUMP: Stara je bila 78 let

Kronika

Melania Trump, žena nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, je sporočila žalostno vest, da je umrla njena mama Amalija Knavs. Melanijina starša sta v zadnjih letih živela v Združenih državah Amerike.

"Z veliko žalostjo sporočam, da je umrla moja draga mama Amalija. Amalija Knavs je bila močna ženska, ki je vedno premogla milino, toplino in dostojanstveno. Bila je popolnoma predana svojemu možu, hčerkama, vnuku in zetu. Neizmerno jo bomo pogrešali in še naprej spoštovali in ljubili njeno zapuščino," je prek družbenega omrežja X sporočila Melania Trump, nekdanja prva dama Združenih držav Amerike.

"To je zelo žalostna noč za celotno družino Trump!" je bivši predsednik ZDA Donald Trump zapisal v svoji objavi na Facebooku. "Melanijina veličastna in lepa mama Amalija je pravkar odšla na čudovit kraj na nebu. Bila je izjemna ženska in pogrešali jo bomo bolj, kot lahko povedo besede." 

This is a very sad night for the entire Trump family!!! Melania’s great and beautiful mother, Amalija, has just gone to...

Posted by Donald J. Trump on Tuesday, 9 January 2024

Trump je že na praznovanju novega leta na svojem posestvu Mar-a-Lago dejal, da je njegova tašča zelo bolna in da je njegova žena z njo v bolnišnici v Miamiju. 

V času Trumpovega predsednikovanja sta starša Melanije živela v New Yorku in se občasno pojavljala tudi v Beli hiši. Amalija Knavs je bila tudi prisotna na slovesnosti leta 2018, kjer je prva dama prvič predstavila svojo kampanjo za ozaveščanje javnosti 'Bodi najboljši' za pomoč otrokom.

78-letna Amalija Knavs, rojena Ulčnik, se je rodila leta 1945 v Judendorf-Strassengelu na avstrijskem Štajerskem, kamor se je med drugo svetovno vojno zatekla njena družina iz rodne vasi Raka. Kasneje sta si z Viktorjem Knavsom ustvarila družino v Sevnici, pred leti pa sta se preselila v ZDA. Leta 2018 sta z možem tudi postala ameriška državljana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija