UMRL MED SEKSOM NA DELOVNI POTI: Šlo je za delovno nesrečo, odločilo sodišče

Kronika

Francosko podjetje je odgovorno za smrt uslužbenca, ki je umrl med spolnim odnosom z neznanko na službeni poti, saj je šlo za delovno nesrečo, njegova družina pa je upravičena do odškodnine, je po poročanju britanskega BBC nedavno odločilo pariško sodišče.

Podjetje je sicer trdilo, da moški ni opravljal svojih službenih dolžnosti, ko se je pridružil ženski v njeni hotelski sobi, prav tako se je incident zgodil v sobi, ki ni bila na njegovo ime. Po francoski zakonodaji pa je delodajalec odgovoren za kakršnokoli nesrečo, ki se zgodi v času službene poti, so odločili sodniki. Moški Xavier X je delal kot inženir za železniško gradbeno podjetje TSO in je umrl v hotelu med službeno potjo leta 2013, po spolnem odnosu z neznanko.

Podjetje je želelo na sodišču spodbijati odločitev državnega ponudnika zdravstvenega zavarovanja, ki je njegovo smrt označil kot delovno nesrečo. Ponudnik je vztrajal, da je spolna aktivnost prav tako normalna, kot tuširanje ali prehranjevanje. Pariško sodišče je pritrdilo stališču zavarovalnice. Uslužbencu na službeni poti pripada socialno varstvo v času celotne njegove poti ne glede na okoliščine, so dodali.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kjessi |  13 .09. 2019 ob  22: 32
Delodajalec je odgovoren za ..... Najbolje bi bilo, da za vsakega na službeni poti pošlje nadzornika. Kakšne bale pišete.