TURISTICA VABI: Udeležite se brezplačnega spletnega tečaja Turistični management Unescove dediščine

Piran

Portoroška Turistica Univerze na Primorskem vabi na brezplačni spletni tečaj MOOC: Turistični management Unescove dediščine. Namenjen je vsem, ki delujete na področju turizma in/ali kulturne dediščine, ali si to zaenkrat le želite! Naučili se boste, kako na lokacijah svetovne dediščine zagotoviti boljše izkušnje, razumevanje in upravljanje turizma.

Foto: Jošt Gantar, www.slovenia.info

Gre za že tretji tečaj v seriji (zaključek prvega in drugega tečaja MOOC-a ni predpogoj za prijavo), ki v šestih poglavjih ponuja nova spoznanja in številne študije primerov z vsega sveta. Izobraževanje je prilagojeno oblikovalcem politik, upraviteljem lokacij, študentom in ljudem, ki delujejo v turistični industriji, ter vsakomur, ki želi izvedeti več o turizmu na lokacijah Unescove svetovne dediščine. Z udeležbo na tečaju pridobite certifikat Turistični manager Unescove dediščine.

Tečaj se začne 24. maja 2021, registracija pa se zaključi šele 31. decembra 2021, saj bodo vsebine in predavanja vsem prijavljenim na voljo do konca leta 2022. Od 24. marca do 2. julija 2021 bo prijavljenim na voljo tudi pedagoška ekipa, ki bo odgovarjala na vprašanja in nudila nasvete. 

Univerza na Primorskem je postala članica UNESCO-ve univerzitetne mreže UNITWIN ter polnopravna članica UNESCO sedeža "Kultura, turizem, razvoj", ki jo koordinira ugledna Pariška univerza Sorbona, že leta 2014. Ugledno članstvo v mreži si je prislužila z delom Katedre za kulturni turizem in kulturno dediščino na Fakulteti za turistične študije - Turistici. UNESCO-v program univerzitetnih mrež deluje vse od leta 1992 z namenom povezovanja univerz, ki v okviru svojih kateder razvijajo področja s prioritetnim pomenom za UNESCO.

Vse dodatne informacije o registraciji, vsebinah predavanj in  učiteljih, najdete na spletni strani.