TURISTI Z DOLGIM NOSOM TUDI NA SLOVENSKI OBALI: Lažna ponudba sob na Bookingu, domnevna goljufinja policistom znana

Kronika

Pred dnevi je časopisne strani polnila zgodba francoskih turistov, ki so za dobrih 6.000 evrov preko Bookinga najeli luksuzno vilo na Hvaru, nato pa jih je na mestu, kjer bi morala stati vila, pričakalo gradbišče. Vse kaže, da se goljufi podobnih praks poslužujejo tudi pri nas. Eno od goljufij so obravnavali piranski policisti.

Tudi v piranskem primeru je šlo za podoben način goljufije, kot so jo doživeli Francozi z vilo na Hvaru. Oškodovanec iz tujine je preko aplikacije Booking najel v Piranu za dva dneva dve sobi. Zanju je odštel 334,12 evra. Ob prihodu v Piran pa je ugotovil, da na navedenem naslovu sploh ni sob.

Zadevo je prijavil piranskim policistom, ki so ugotovili, da je lažno ponudbo za oddajo sob v Piranu na Booking postavila ženska, so pojasnili na koprski policijski upravi. Več podatkov o tem, kdo je osumljenka za kaznivo dejanje, s katero se bodo sedaj ukvarjali tožilci, in od kod prihaja, na koprski policijski upravi niso povedali, so pa dodali, da je oškodovanec denar dobil povrnjen.

Sicer v TIC Piran pravijo, da beležijo dva tovrstna primera goljufije. V obeh primerih so oškodovanim gostom nato pomagali najti drugo namestitev.

Po neuradnih informacijah naj bi gostje plačali nastanitev, ko pa so prišli v Piran, so ugotovili, da ulica zares obstaja, hišna številka pa je bila izmišljena, kot tudi fotografije apartmaja na Bookingu. Slednji naj bi jim povrnil stroške.

V koprski turistični organizaciji tovrstnih zapletov zaenkrat niso obravnavali, kot dodajajo: "Vsem, ki svoj oddih rezervirajo prek spleta, svetujemo, da so pri izbiri nastanitve pozorni, da obstoj nastanitve preverijo prek različnih kanalov." 

Novinarsko vprašanje o morebitnih goljufijah gostov smo naslovili tudi na TIC Ankaran in TIC Izola, vendar njihovega odgovora še nismo prejeli.

Je pa enako zanimiv podatek, ki so ga še navedli policisti, in sicer da beležijo več primerov neplačanih hotelskih storitev, ko najemniki ne plačajo nastanitve.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
porkamalora |  31 .08. 2019 ob  11: 25
Za mastno!! provizijo, ki jo pobira ta spletna gol.azen - Booking.com in podobni spletni portali, za tistele dve borni sličici, bi lahko tile pohlepni paraziti informacije, ki jih ponujajo preverili sami. To, da vračajo denar nobenemu nič ne pomeni potem, ko si je delovna družina pokvarila težko pričakovane počitnice, oz. je vračilo samoumevno.
Istriano |  30 .08. 2019 ob  13: 29
-2
Kaj bodo policisti ugotovili? So dobri samo za nas lovit, ko vozimo 51 km/h po mestu in kakšnega reveža, ki je ukradel pašteto v marketu. Pri milijonskih krajah v zdravstvu in milijardnih v bankah pa zamižijo na obe očesi. Verjetno dobivajo dve plači, eno majhno, da vidijo in najdejo in eno veliko, da ne vidijo in ne najdejo.