TURIST IZ MAKEDONIJE ŠOKIRAN NAD CENAMI V ZADRU: "Za sedem dni moja družina potrebuje okoli 2.500 evrov, celo voda je draga!"

Svet

Turist iz Makedonije je na Facebooku v skupini Savjetnik za putovanja izrazil svoje ogorčenje nad visokimi cenami v Zadru. Povedal je, da je bil šokiran nad cenami, saj je tudi voda zelo draga. Kljub visokim cenam je pohvalil prijaznost domačinov in njihovo pripravljenost, da pomagajo z navodili po mestu. Primerjal je cene z Grčijo, ki je bližje Makedoniji, kjer so cene nekoliko nižje. Ocenil je, da bi njegova družina potrebovala okoli 2.500 evrov za sedem dni bivanja v Zadru, vključno s potjo, hrano in namestitvijo, kar se mu zdi previsoko za balkansko regijo.

Njegov komentar je povzročil val odzivov in zbral skoraj 400 komentarjev, med katerimi so uporabniki delili svoje izkušnje in mnenja. Eden izmed komentatorjev je zapisal, da kljub temu, da ima dovolj velik proračun za potovanja, ne želi plačati 90 evrov za studio v Zadru, ko pa lahko v Črni gori za 24 evrov na dan najame studio in uživa v toplejšem morju in stabilnejšem vremenu. Dodal je, da bo naslednji mesec potoval v Indonezijo, Vietnam in Tajsko, kjer so cene namestitev še nižje.

Drugi komentatorji so se pritoževali nad stalnim dvigovanjem cen pred turistično sezono, ki se po njej ne vrnejo na prejšnje ravni, kar otežuje življenje domačinom. Nekateri so primerjali cene z drugimi destinacijami, kot sta Črna gora in London, kjer so cene bistveno nižje. Nekateri so celo trdili, da jih potovanje v London stane manj kot počitnice na Jadranu.

Eden izmed komentatorjev je omenil, da njegovi prijatelji iz bivše Jugoslavije, ki že leta živijo v Avstriji ali Nemčiji, zaradi visokih cen na Hrvaškem poletne počitnice preživljajo v drugih državah, kljub temu da imajo nadpovprečne dohodke. Povedali so, da ne želijo plačevati visokih cen za storitve, ki ne upravičujejo svoje cene, ne glede na naravne lepote Hrvaške, poroča Slobodna Dalmacija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  11 .06. 2024 ob  17: 20
Če je komu drago..naj ostane doma. Ali naj si najde drugo cenejšo lokacijo. Jebala vas hrvaska. Pizda kot da je edina z obalo,ponudbo in morjem.!