TUDI PRIMORSKI ŠTUDENTI ČASTIJO ½ LITRA: Pridružite se krvodajalski akciji v SB Izola!

Koper

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) in PreProstoVoljni v okviru vseslovenske študentske krvodajalske akcije pod sloganom "Častim 1/2 litra!" vabijo na krvodajalsko akcijo, ki poteka ta teden v izolski bolnišnici.

Tudi letošnja akcija poteka prilagojeno epidemiološkim ukrepom. Na Primorskem je kri možno darovati od 6. do 9. aprila v Splošni bolnišnici Izola (Center za transfuzijsko dejavnost). Krvodajalska akcija se je pričela včeraj, kri pa bo mogoče darovati še v četrtek in petek od 7.30 do 11.00.

Za odvzem krvi se je potrebno predhodno naročiti po telefonu. Po prijavi boste prejeli sms sporočilo, v katerem bo pisalo, da jih pokličete nazaj, da bo zdravstveno osebje lahko preverilo vaše pogoje oziroma ustreznost in da uskladite termin odvzema krvi. Za dodatne informacije pokličite neposredno na +386 51 389 325 (Zavod RS za transfuzijsko medicino) ali kontaktirajte info@soup.si.

Trenutno za darovanje krvi niso primerni študentje, ki so v zadnjih 14 dneh bili v državah, ki niso na seznamu epidemiološko varnih držav, če so prehlajeni, kašljajo in kihajo, imajo povišano telesno temperaturo ali prebolevajo nalezljivo bolezen. Prav tako niso primerni tisti, ki so bili v stiku z obolelo osebo in so v zadnjih 28 dneh preboleli nalezljivo bolezen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija