TRŽAŠKI TRILER O SMRTI LILIANE RESINOVICH: Odpovedalo ji je srce, zakaj je bilo truplo ovito v črni vreči?

Kronika

Preiskava smrti 63-letne Tržačanke Liliane Resinovich še ni končana. Izginila je 14. decembra lani iz svojega doma na Via Verrocchio, njeno truplo so našli 22 dni kasneje v parku nekdanje psihiatrične bolnišnice v Svetem Ivanu. Do danes tržaško tožilstvo nima nobenega osumljenca.

Italijanski mediji so objavili kronologijo dogodkov od izginotja do najdbe trupla 63-letne Tržačanke. 

13. december: Liliana Resinovich in njen soprog Sebastiano Visintin večerjata s prijatelji. Visintin posnameno video, na katerem je tudi Liliana.

14. december: Visintin trdi, da je Liliana vstala ob 6.00 in dala prat. Sam je odšel od doma s kolesom okoli 8.00. Ima obrtno delavnico za brušenje nožev, tistega dne naj bi imel pet dostav.

Nekaj minut po 8.00 prijatelj Claudio Sterpin pošlje Liliani na WhatsApp sporočilo z emoji znakom, ki sporoča: "Dobro jutro, moja ljubezen". Ob 8.22 ga Liliana pokliče, pove da mora v Wind shop na Via Battisti in da bo okoli 10.00 prišla do njega. Ob 9.30 Liliani pošlje sporočilo brat, na katerega ne odgovori. Ob 10.30 ji prvič telefonira Sterpin, Liliana se ne oglasi. Drugič jo pokliče ob 11.30, nihče se ne javi.

Okoli 12.00 gre Sterpin v trgovino Wind shop, kjer zaposleni povedo, da je niso videli. Naslednjič jo pokliče popoldne, takrat se oglasi njen soprog Visintin, a prekine. Sterpin pokliče Lilianine sosede, oba sta nekdanja sodelavca policije, ki gresta preverit situacijo. Ob 22.45 Visintin prijavi izginotje.

15. december: Sterpin gre na policijsko postajo, kjer pove za odnos, ki sta ga imela z Liliano.

16. december: na Facebooku je objavljen poziv glede pogrešane 63-letnice, ki je izginila na območju Svetega Ivana. Večinoma naj bi se vozila naokrog z avtobusom. Pred božičem je nameravala obiskati pokopališče.

19. december: z Lilianinega mobilnega telefona nekdo trikrat pokliče na Sterpinovo številko, prvič ob 14.29, drugič ob 14.31 in tretjič ob 14.32.

23. december: policija najde Lilianina mobilna telefona in bančni izpisek v predalu nočne omarice v njeni sobi ter torbico z denarnico in očali.

31. december: pojavi se priča, prodajalec sadja v Svetem Ivanu, Via San Cilino, ki pove da je videl Liliano 14. decembra, med 8.00 in 9.00, pred trgovino. Hitro naj bi šla mimo s sklonjeno glavo, oblečena v temna oblačila. Ali je imela s seboj torbico, se prodajalec ni mogel spomniti.

Kraj najdbe trupla.

5. januar: Sterpin gre zjutraj na policijsko postajo, Visintin pa za njim, med 14.25 in 15.35. Kmalu zatem v parku nekdanje psihiatrične bolnišnice najdejo truplo. Zavito je v dve črni vreči. Na kraju, kjer je bilo najdeno truplo, je bila prazna torbica.

11. januar: obdukcija pokaže, da je umrla zaradi akutnega srčnega popuščanja. Dan kasneje tožilstvo dovoli pokop, ne dovoli pa upepelitve. Policijska preiskava do danes še ni zaključena.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija