TRETJA EDICIJA UMETNIŠKEGA MANIFESTA SPEKULA 2021: Niz kulturno-umetniških dogodkov se pričenja ta petek

Koper

Pred začetkom izvajanja novega dodiplomskega univerzitetnega študijskega programa prve stopnje Vizualne umetnosti in oblikovanje na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem (UP PEF), 17. septembra prihaja tretja edicija umetniškega manifesta SPEKULA 2021. Zvrstili se bodo kulturno-umetniški dogodki, s katerimi sodelujoči umetniki želijo predstaviti njihov poklic in produkcijo.

Prvi bo potekal v petek, 17. septembra, ob 19. uri v Galeriji Insula (Izola), in sicer odprtje razstave POLLEN SURFACES - Art as thoughts on nature, PRAŠNE POVRŠINE - umetnost kot misel o naravi, ki zajema videnje sodobnih trendov, kulturno-umetnostnih pojavov in umestitev umetniških del v odnosu z naravo in skrbjo za njeno ohranitev. Razstavljajo Miha Štrukelj, Uršula Berlot, Maja Smrekar in Peter Purg. Po razstavi vas bo popeljal kustos Tilen Žbona.

Manifest Spekula, ki bo potekal do 8. oktobra v Kopru in Izoli, bodo spremljali spremljevalni dogodki, kot so predstavitve avtorjev, okrogle mize ter predstavitve profesionalcev in strokovnjakov, ki se dotikajo vizualne umetnosti in širše.