TRENJA V SDS: Logar potezo stranke obžaluje, oglasil se je tudi Janša

Slovenija

Poslanec SDS Anže Logar je po sporočilu SDS, da ni več dvoma o ustanavljanju njegove stranke, zapisal, da glede političnega udejstvovanja izven stranke SDS ni sprejel nobene odločitve. Distanciranje SDS od njegovih nastopov pa je označil za prekomerno in nesorazmerno. "Če želimo kot družba napredovati, bomo morali sodelovati," je prepričan.

Iz SDS so namreč danes sporočili, da je po razpravi na zadnji seji poslanske skupine na mestu ocena, da ne obstaja več dvom, da Logar deluje v smeri ustanavljanja lastne stranke. Njegove izključitve iz stranke ali poslanske skupine sicer za zdaj ne predlagajo, a njegove nastope odslej v SDS štejejo za stališča stranke v nastajanju. Ta nastaja s pomočjo kapacitet SDS in prinaša "škodljivo drobljenje sil", v času, ki terja združevanje, menijo.

Logar je v prvem odzivu na družbenih omrežjih na odločitev stranke zapisal, da takšno potezo stranke, ki ji pripada več kot 23 let, obžaluje. "V času, ko zaradi nespametnih in škodljivih ukrepov vlade v Sloveniji potrebujemo predvsem dialog in sodelovanje, delitev ni pravi odgovor," je poudaril.

Hkrati je še zatrdil, da društvo Platforma sodelovanja ni družbeno-političen projekt, ampak družbeno-koristen poskus vzpostavitve pogojev za dialog v sicer politično razdeljeni Sloveniji.

Predsednik SDS Janez Janša pa je zatem na družbenem omrežju X zapisal, da izvršilni odbor stranke ni sprejel nobene odločitve, temveč le ugotovil dejansko stanje. Sam tako ne vidi problema, če Logar v naslednjem letu ne bo ustanovil nove stranke in bo o tem pravočasno obvestil tudi SDS, kot je po navedbah Janše tudi zatrdil stranki. Če bo temu tako, bo Logar kot poslanec SDS do konca mandata spoštoval voljo volivcev, ki so ga izvolili na listi stranke, "delali bomo skupaj, sile se ne bodo drobile in vsi bomo veseli", je navedel Janša.

V nasprotnem primeru pa se današnji odziv Logarja ne bo dobro postaral, oziroma se bo izkazalo, da gre zgolj za zavajanje javnosti, je ocenil prvak SDS.

Obenem je zatrdil, da SDS v Platformi sodelovanja ne vidi problema. "Upamo, da se bodo tam, če gre res za tako močno privlačnost preko političnih polov, poleg dveh poslancev poslanske skupine SDS, končno znašli tudi poslanci ostalih strank," je zapisal Janša. Dokler pa temu ni tako, pa lahko razprave, podobne tem v organizaciji Logarjevega društva, organizira katerikoli poslanec DZ v okviru delovnih teles DZ ali poslanskih večerov oziroma okroglih miz, ki vsakodnevno potekajo po Sloveniji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  06 .12. 2023 ob  16: 48
Ma to so samo finte pokarjenga komunista Janše, da zmede volilce .