TRADICIONALNO: V Kanalu zopet skačejo z mostu

Posočje

V Kanalu ob Soči bodo popoldne spet na vrsti tradicionalni skoki z mostu, ki vsako leto privabijo številne obiskovalce. Okoli tega odmevnega športnega dogodka so v lokalnem turističnem društvu razvili vrsto spremljevalnih dogodkov, od rekreativnega teka do tržnice domačih izdelkov in ustvarjalnih delavnic. Obeta se tudi zabava z glasbo.

Tradicionalni skoki z mostu, ki jih organizira Turistično društvo Kanal ob Soči, so prerasli v večdnevni dogodek. Tako so že v petek nastopili Prifarski muzikanti. Sobota je bila v znamenju Capkovega memoriala v odbojki na mivki, na Placu pa je zvečer nastopil ansambel Dej še 'n litro.

Skakali bodo s 17 metrov visokega mostu

Osrednji dogodek današnjega dne bo samo tekmovanje v skokih s 17 metrov visokega mostu, pri čemer se tudi letos obeta mednarodna udeležba. Neposredno pred tekmo bodo pod mostom pripravili tudi revijo mladih skakalcev.

Že dopoldne pa bodo v Kanal prihrumela starodobna vozila, organizirajo pa tudi 8,5-kilometrski rekreativni tek po kanalskih ulicah.

Bogat spremljevalni program

Na "Placu" se bodo obiskovalci lahko udeležili srečolova ali obiskali tržnico domačih izdelkov in pridelkov, za otroke in tudi odrasle bodo na voljo različne ustvarjalne delavnice. V Parku Pečno pa bodo predstavili tradicionalne pustne maske ter na ogled postavili razstavo fotografij Rafaela Podobnika.

Po tekmovanju v skokih se bo zabava nadaljevala na več lokacijah z živo glasbo in otroškim živžavom. Prireditev bodo zvečer sklenili z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo priznanj skakalcem, sledila pa bosta še zabava in ples z ansamblom Čuki.

Deli novico: