TOP 5: Intervjuji na Regionalu

Intervju

V preteklem letu smo na Regionalu objavili tudi karnekaj zanimivih intervjujev. V pričujočem prispevku se oziramo nazaj in vam predstavljamo pet najbolj zanimivih intervjujev preteklega leta. 

S kom se prebuja Goriška? 

Novo leto je s sabo prineslo nekatere spremembe tudi na Radio Robin. Vodenje jutranjega programa sta v dvojcu prevzela Gregor Maver in Adrijana Gašparič, ki je pred tem že vodila jutranji program skupaj s Simonom Kovačem. Jutranji dvojec se je po dobrih treh tednih skupnega dela v etru že zelo dobro ujel in skrajni čas je, da voditelja, s katerimi se prebuja celotna Goriška, bolje spoznate tudi bralci našega portala. S sproščenima voditeljema jutranjega programa smo se pogovarjali takoj po tem, ko sta zaključila svoje delo v etru. Nastal je naslednji iskriv pogovor.  

Danilo Pudgar: "Olimpijada je pač olimpijada"

Teden dni je od začetka olimpijskih iger, Slovenija pa se lahko pohvali že s štirimi olimpijskimi kolajnami. Veliki uspehi naših športnikov so povzročili pravo olimpijsko mrzlico in Slovenija je pred drugo tekmo smučarjev skakalcev na veliki skakalnici ponovno na nogah. Na Regionalu smo se tako odločili, da se tudi sami prepustimo olimpijski mrzlici, in na pogovor povabili Danila Pudgarja, udeleženca številnih zimskih olimpijskih iger tako v vlogi tekmovalca kot v vlogi trenerja. Z njim smo se pogovarjali o fantastičnem začetku iger v Sočiju in kaj lahko od naših športnikov še pričakujemo. Seveda smo profesorja telovadbe z ajdovske srednje šole povprašali tudi, kako je bilo sodelovati na olimpijskih igrah daljnega leta 1972 in kako drugačne so te bile pred 42 leti.

Marjan Poljšak: "Socializem, podjetništvo in narodnjaštvo …

Občina Ajdovščina danes praznuje občinski praznik, potem ko je bila v Ajdovščini leta 1945 prav na današnji dan ustanovljena prva slovenska vlada. Na praznik ajdovske občine smo se o lokalni skupnosti, ki jo od krize naprej pretresajo propadi velikih podjetij in krčenje števila zaposlenih v številnih drugih, ki še delujejo, pogovarjali z ajdovskim županom Marjanom Poljšakom.

Miran Lovrič: "Argument moči ne pripelje do rešitve” 

Bliža se 4. november, dan, ko naj bi Komunalno stanovanjska družba (KSD) Ajdovščina delu Mestne občine Nova Gorica izklopila dobavo vode, ki prihaja iz zajetja Hubelj. Razlog temu je osemsto tisočakov težak dolg Vodovodov ajdovski komunali, ki naj bi nastal v letih od 2012 do 2014. A zgodba ima veliko daljšo brado, kot se zdi na prvi pogled, je v intervjuju povedal direktor Vodovodov in kanalizacije Miran Lovrič, ki je z nami spregovoril tudi o možnostih združevanja javnih podjetij v Mestni občini Nova Gorica, o širitvi dejavnosti podjetja, v katerem deluje, in seveda gradnji čistilne naprave, ki je na Goriško prinesla kar petdeset milijonov evrov evropskih sredstev.

Matej Ušaj: "Konoplja je zdravilna rastlina, ki si ne zasluži prepovedi”

V začetku februarja je v slovenskem hramu demokracije potekala javna predstavitev mnenj o predlogih zakona o samozdravljenju in zakona o konoplji. Predlogi zakona se pred poslanci seveda niso pojavili sami od sebe, ampak so na njihove mize priromali po tem, ko so v ljudski iniciativi zbrali več kot 5000 podpisov za obravnavo omenjenih zakonov. 

 

Deli novico: