TLA NE MIRUJEJO: Turčijo znova stresel močan potres

Kronika

Jug Turčije je danes stresel nov močan potres z magnitudo 6,4. Epicenter potresa je bil v provinci Hatay, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Potres naj bi povzročil dodatno škodo na stavbah, ki jih je prizadel uničujoč potres pred dvema tednoma. Ta je stresel jugovzhod Turčije ter severozahod Sirije in skupno terjal več kot 47.000 življenj.

Gre za najhujši potres po uničujočem potresu z magnitudo 7,8, ki je pred štirinajstimi dnevi v Turčiji zahteval več kot 41.000 življenj, je sporočila turška agencija za naravne nesreče Afad. Še okoli 6000 smrtnih žrtev potresa pred dvema tednoma so zabeležili v sosednji Siriji.

Epicenter novega potresa je bil po navedbah Afada v kraju Defne. Nemška tiskovna agencija dpa poroča, da je bil epicenter v kraju Samandag, ki leži ob morju, slabih 20 kilometrov vzhodneje od kraja Defne.

Tla so se stresla ob 20.04 po lokalnem oziroma ob 17.04 po srednjeevropskem času. Kot poroča AFP, so ga čutili prebivalci v Antakyi in Adani, ki ležita približno 200 kilometrov severno od epicentra. Čutili so ga tudi v Siriji, Libanonu in Palestini, navaja dpa.

Potres naj bi povzročil dodatno škodo na stavbah, ki jih je prizadel potres pred dvema tednoma. Reševalne ekipe medtem preverjajo, ali je bil v potresu kdo poškodovan. Po podatkih Afad je bilo sicer od potresa pred dvema tednoma na območju zabeleženih več kot 6000 popotresnih sunkov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija