TAKSIST V MARIBORU PUSTIL POTNIKA NA CESTI: Posnetek sprožil kritike (VIDEO)

Slovenija

Na družbenem omrežju Twitter se je pojavil posnetek, ki prikazuje neodgovorno ravnanje taksista v Mariboru. Ta je ustavil svoj taksi in svojega starejšega potnika pustil kar na cesti, nato pa odpeljal stran. Po poročanju Večera se je dogodek zgodil v soboto, 13. marca, med bloki v Novi vasi. Policija je že prejela prijavo in potrdila, da je obnemogli gospod odšel proti domu v neposredni bližini. Avtor posnetka se je ogorčeno odzval na dogodek: "Vse kar je narobe z nami. Pripeljal, pustil na cesti. Odpeljal. Gospod obležal. Šel pomagat, obvestil policijo."

Medtem ko večina ljudi obsoja taksistovo ravnanje, se je našel nekdo, ki je povedal drugačno mnenje: "Verjetno je že 200x take vozil domov, ampak 1x mu je pa bilo dovolj. Naj se taki doma napijejo in probleme delajo doma. Zakaj morajo drugi trpeti zaradi tega." Kljub temu pa je neodgovorno ravnanje taksista nesprejemljivo in lahko privede do resnih posledic.

Dodatne informacije o incidentu z neodgovornim taksistom v Mariboru kažejo, da so se na prizorišču pojavili tudi reševalci, ki so pregledali obnemoglega potnika. Kot poroča Siol.net, je bil potnik v slabem zdravstvenem stanju, a ga na srečo ni bilo treba odpeljati v bolnišnico. Poleg tega so se na družbenih omrežjih pojavile tudi kritike na račun taksi podjetja, ki naj bi bolj skrbelo za nadzor svojih voznikov.

Po mnenju nekaterih strokovnjakov za varnost v prometu pa bi taksistovo neodgovorno ravnanje lahko imelo tudi resne posledice. Kot je za 24ur.com povedal Gorazd Kmetič iz Zavoda Varna pot, bi lahko obnemogli potnik utrpel še večje poškodbe ali celo umrl, če bi ga kdo zbil ali bi naletel kak drug nevaren dogodek. Zato je izjemno pomembno, da se takšno ravnanje ostro obsodi in da se podjetja, ki zaposlujejo taksiste, bolj osredotočijo na njihovo izobraževanje in usposabljanje glede varnega prevoza potnikov.

V tej situaciji je pomembno upoštevati nasvet policije, ki opozarja, da naj se ob kakršnih koli sumih o neprimernem ravnanju taksistov takoj pokliče na 113 in da naj se prepreči, da bi taksist odšel s kraja dogodka, preden pridejo organi pregona. Neodgovorno ravnanje voznikov, ki ogrožajo varnost drugih udeležencev v prometu, namreč ni sprejemljivo in lahko ima hude posledice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija