TA TEDEN NA KOPRSKEM SODIŠČU: Po dveh mesecih se bo nadaljevalo sojenje Bavčarju in Golubiću

Koper

Na celjskem okrožnem sodišču bo ta teden predvidoma prvič stopil pred sodnika domnevni morilec dveh pomočnikov sodnega izvršitelja, ki sta v začetku tega leta umrla med izvršbo na Škofiji v občini Šmarje pri Jelšah. Na koprskem okrožnem sodišču pa po dveh mesecih nadaljujejo sojenje Igorju Bavčarju in Miroslavu Golubiću.

Na Okrožnem sodišču Koper bodo po dveh mesecih premora nadaljevali sojenje nekdanjemu predsedniku uprave Istrabenza Igorju Bavčarju in nekdanjemu predsedniku uprave Maksime Holdinga Miroslavu Golubiću zaradi posla s prodajo delnic Intereurope. Celoten postopek je trenutno v fazi, ko sodišče zaslišuje priče.

Bavčar naj bi kot predsednik uprave Istrabenza leta 2007 zlorabil položaj ter v nasprotju z dolžno skrbnostjo in interesi družbe na podlagi predhodnega dogovora z Golubićem kot nov terminski kupec vstopil v terminski posel, ki ga je Maksima Holding sklenila z Banko Celje. Bavčar naj bi pri tem vedel, da bo Istrabenz delnice Intereurope močno preplačal in da je edini namen tega Maksimi Holdingu omogočiti izstop iz omenjenega posla.

Istrabenz je le dan po nakupu paketa delnic za skupno dobrih 14 milijonov evrov tega naslednji dan prodal Banki Celje za 10,3 milijona evrov. Istrabenz naj bi bil s tem oškodovan za razliko v ceni v višini 3,7 milijona evrov.

Prvostopenjsko sodišče je aprila 2019 Bavčarja in Golubića spoznalo za kriva, leto pozneje pa je Višje sodišče v Kopru sodbo razveljavilo in vrnilo v ponovno sojenje pred povsem spremenjenim senatom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stiv Rivs |  19 .09. 2022 ob  11: 37
Maj konca s temi partijskimi prdci.
Najprej kmečki frkolin nato policaj, partijski akrivist, osamosvojitveni mešetar, minister, menežer in na koncu lopov v zaporu.
A to naj bi bil ponos naše mlade države.
kokodek |  19 .09. 2022 ob  07: 08
14
15 let mučkajo, da bo na koncu izpadel nedolžen, odlično deluje krivosodje