SVETLEČA ZVEZDA IZ KLETI VINAKOPER: Podarite vesolje, podarite Esenco Istre

Koper

Utripajo na nebu, svetlikajo se na novoletnem drevescu, naj se zasvetijo še v vaših rokah in očeh, ko boste predali svoje letošnje najljubše novoletno darilo - Esenco Istre. Svetlečo zvezdo iz kleti Vinakoper, ki odpira potovanje v neskončno vesolje arom in okusov. Ekskluzivno v Vinakoper in le v tem prednovoletnem času.

Esenca Istre je že stara znanka prednovoletnega obdobja. Pravzaprav bi lahko zatrdili, da nanjo vsi v tem času nestrpno čakamo. Katera bo njena letošnja posebnost? Kaj novega in kreativnega so naštudirali v kleti Vinakoper? Bo za popolno kombinacijo poskrbel refošk, cipro, muškat ali kaj drugega? Pričakovanja imajo največjo vrednost, zadoščenje ob doseganju le-teh pa je nagrajujoče ravno takrat, ko vemo, da nas čaka nekaj zares posebnega, kar še nismo poskusili, kar še nismo doživeli. V Vinakoper radi rečejo, da je Esenca Istre odraz kreativnosti in vizionarstva njihovih enologov. Ker ne samo, da je del esence, ki se ustvari v kleti, nekaj nenavadnega, tudi okusi in arome, ki jih uspejo razviti ter kombinirati s tradicionalnim delom panettona, so odraz njihove kreativnosti.

"Esenca Istre je izdelek, s katerim vsako leto izzovemo našo kreativnost. Ne samo, da izbiramo za tisto leto najbolj 'zgovorno' vrsto grozdja, katere esenca bo pustila zares poseben pečat, temveč odkrivamo nove segmente vinskih ali grozdnih produktov, ki jih morda sploh še nismo poznali ali pred tem izdelali. Tako smo prvo leto iz zlatih jagod rumenega muškata po sušenju iztisnili kapljice nektarja, leto kasneje ustvarili refoškove želeje, letos pa vstopamo v svet kremnih namazov, kjer ponovno, na povsem drugačen način kraljuje refošk," pojasnjuje Boštjan Zidar, glavni enolog Vinakoper.

Letošnja ekskluziva: panettone z refoškovo kremo

Pa si predstavljajmo sedaj to popotovanje po vesolju. Z vsakim ugrizom od zvezde do zvezde, od enega novega doživetja do drugega. Prvi ugriz v mehak, rahel biskvit panettona nas navda z znano, domačo toplino, kar je ravno pravšnja popotnica za raziskovanje, hrustljava skorja iz mandljeve glazure in sladkornih zrn pa varen oklep na poti. Potujemo od aromatičnih kandiranih pomarančnih koščkov do sladkih rozin, vse dokler si ne zaželimo okusiti prave zvezde letošnje Esence Istre: čokoladne kreme z refoškom.

Pakirana v stekleno posodico je panettonu čokoladna krema z refoškom dodana za vaše kreativno izražanje. Nanesite jo v tankem sloju ali bogatem, morda pa ponudite le kot pomako, odločitev je prepuščena vam. Z naše strani le še namig, da ob njej postrezite še kozarec sladkega refoška, da bo zgodba popolna.

Na koncu popotovanja na pozabimo na zahvalo, tako lokalnemu tržaškemu slaščičarju Ulcigraiu, ki je v panettone vnesel tradicijo s kančkom kreativnosti, ter seveda enologom kleti Vinakoper, ki so dokazali, da je refošk odličen partner čokoladi, ter nam skupaj pripravili prednovoletno kulinarično doživetje, kot ga še ni bilo.

Naj se kreacija izpopolnjenih okusov zasveti pod smrečico vsakega doma!

Esenca Istre je del darilnega programa Vinakoper, ki je na voljo na spletni strani Vinakoper (https://www.vinakoper.si/sl/darila/poslovna-darila/), kupite pa jo lahko v Vinskem butiku na Šmarski cesti 1 v Kopru ter drugih prodajalnah v Ljubljani in Ilirski Bistrici (https://www.vinakoper.si/sl/nasa-zgodba/prodajna-mesta/).

Deli novico: