SUŠILNICA KOMUNALNEGA BLATA JABOLKO SPORA MED OBČINAMA: V Ankaranu zahtevali zaustavitev investicije v nadgradnjo Centralne čistilne naprave Koper

Ankaran

Občinski svet Občine Ankaran je na današnji seji odrekel soglasje k sklepu občinskega sveta Mestne občine Koper o imenovanju novih članov nadzornega sveta Javnega podjetja Marjetica Koper in se seznanil z razlogi za zahtevo vodstva občine za zaustavitev projekta sušilnice komunalnega blata ter izvedbo neodvisnega revizijskega pregleda projekta nadgradnje Centralne čistilne naprave Koper.

Občinski svet Občine Ankaran se je seznanil z enostranskimi potezami, ki jih pri izvedbi investicije v sušilnico komunalnega blata izvajata Javno podjetje Marjetica Koper in Mestna občina Koper. Svet se je seznanil tudi z že večkrat podanimi zahtevami vodstva Občine Ankaran, da se morebitna sporna praksa nemudoma opusti in se do razrešitve nastalih dilem zaustavi investicijo v sistem za sušenje komunalnega blata na parceli št. 878/8, k. o. Ankaran.

❌ [Občina Ankaran zahteva zaustavitev projekta sušilnice komunalnega blata in odreka soglasje k imenovanju novih članov...

Objavil/a Občina Ankaran dne Sreda, 01. februar 2023

Ker se navedeno ni uresničilo, je Občina Ankaran naročila zunanjo revizijo projekta nadgradnje Centralne čistilne naprave Koper z vzpostavitvijo sušilnice blata. Revizija naj bi osvetlila in razjasnila razmerja med lastniki gospodarske javne infrastrukture in izvajalcem gospodarske javne službe, položaj nosilcev investicije in izvajalca ter najemnika javne infrastrukture, pretekla in obstoječa razmerja glede centralne  čistilne naprave med občinami, ki so uporabnice tega komunalnega sistema, ekonomsko upravičenost projekta sušenja odpadnega blata, pravilnost postopka primerjalnega pregleda tehnoloških rešitev ter izbire ponudnika in način pridobivanja soglasij k projektu in predmetni investiciji.

Občinski svet je tako odrekel soglasje k sklepu občinskega sveta Mestne občine Koper o imenovanju novih članov nadzornega sveta  Javnega podjetja Marjetica Koper in župana Strmčnika pooblastil, da sproži ustrezne  postopke za  preprečitev vpisa novoimenovanih članov nadzornega sveta JP Marjetica Koper pred pristojnim registrskim organom.

Nadaljnje odločitve, povezane s projektom investicije v sušilnico komunalnega blata, bo Občina Ankaran sprejemala po prejemu in preučitvi neodvisnega revizorskega poročila, do takrat pa o predmetni problematiki ne bodo dajali izjav.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  16 .02. 2023 ob  16: 17
Se nihče ne čudi, da Bržan za revizijo poslov kolega Averja v nadzorni svet imenuje svojega svaka (Portožana) in kup podrepnikov? Mislim, da imajo Ankarančani dober vonj.