STRELSKI POHOD ŠTUDENTA MEDICINE: Do bolnišnice, v kateri se je šolal, naj bi gojil globoke zamere (VIDEO)

Kronika

Domnevni strelec, ki je v četrtek v Rotterdamu ubil tri ljudi, naj bi trpel za duševno motnjo. Državno tožilstvo je že pred časom posvarilo univerzitetno bolnišnico zaradi obnašanja študenta.

Glede na elektronsko pismo tožilstva, ki ga je letos poslalo bolnišnici Erasmus, so posvarili vodstvo, da so študenta leta 2021 obravnavali zaradi mučenja živali in da so pri njemu zaznali psihotično obnašanje. Med drugim naj bi napol gol ležal na svojem vrtu v kupu listja in se manično smejal. Na njegovem telefonu so našli fotografije zabodenih ljudi in skrajno desno propagando. 

"Predvidevamo, da bo to vplivalo na vašo odločitev o tem, ali je upravičen do zdravniške diplome," so zapisali tožilci.

Predstojnik bolnišnice Stefan Sleijfer je dejal, da je 32-letnik prestal vse potrebne teste za pridobitev diplome in da so mu po svarilu tožilstva odredili tudi psihiatrični pregled. "Dobili smo opozorila državnega tožilca, ki je imel pomisleke, ali bi ta oseba lahko postala zdravnik. To smo vzeli resno," je povedal in pojasnil, da psihiatričnega pregleda še niso zaključili, zato študent še ni prejel zdravniške diplome, ki bi mu omogočala opravljanje poklica.

32-letni študent medicine iz Rotterdama je vdrl v hišo 39-letne sosede in jo ustrelil, umrla je na kraju. Ustrelil je tudi njeno 14-letno hčer, ki je zaradi hudih poškodb umrla kasneje. Nato je podtaknil požar v hiši in se odpravil v bolnišnico, v Medicinski center Erasmus, kjer je študiral. Tu je ustrelil 43-letnega zdravnika in učitelja, ki je prav tako umrl, 32-letnik pa je tudi tukaj podtaknil požar.

Nastala je panika med študenti in zaposlenimi. V bolnišnico je vdrla posebna policijska enota, ki je moškega aretirala. Oblečen je bil v bojno opremo in neprebojni jopič. Motiv za napad še ni znan, je pa policija potrdila, da so bili umori načrtovani in žrtve izbrane vnaprej. Policija predvideva, da je imel 32-letnik do bolnišnice globoke zamere.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija