STINGER PRI BERTOKIH GA NI USTAVIL: Turški voznik pod vplivom kokaina in kanabisa bežal pred policisti

Kronika

Sinoči ob 22.28 so policisti na avtocesti poskušal zaustaviti avtomobil Seat alhambra, francoskih registrskih oznak, vendar voznik na znake ni ustavil in je pospešeno odpeljal naprej. Peljal je mimo Kozine proti Kopru, nato pa je pri Bertokih zapustil avtocesto. Na stari cesti so policisti uporabili stinger, vendar ga je voznik prevozil in se odpeljal naprej proti Serminu.

Policisti so vozilo zaustavili v bližini pristanišča. V njem sta bila dva državljana Turčije, zoper oba so uporabili prisilna sredstva. 35-letnemu vozniku je alkotest pokazal 0,13 mg/l alkohola, hitri test za droge pa je bil pozitiven na kanabis in kokain. 29-letni sopotnik ima po odredbi Italije prepoved vstopa v Schengensko območje. Policisti so vozilo zasegli. Vsi postopki še potekajo.

V zadnjih 24 urah so na območju PU Koper policisti posredovali v 57 nujnih primerih, na številko 113 so prejeli 136 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo. Eno vozilo so zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali eno tatvino. Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali šestkrat.

V Kopru so popoldne ustavili 40-letnika brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli.

Na plaži v Portorožu je nekdo nemškima turistoma iz denarnice ukradel gotovino.

Ob 17.00 je domačin v Vanganelu sprehajal psa, ko je do njiju pritekel odvezan pes in napadel. Domačin je, da bi obvaroval svojega psa, nastavil nogo in pes ga je ugriznil. Sledi hitri postopek zoper lastnika odvezanega psa.

V Kopru so policisti sinu, ki je pretepal očeta in mu grozil, izrekli ukrep prepovedi približevanja. Podana bo kazenska ovadba.

Ob 1.00 so pri Luciji ustavili 56-letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,96 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija