STE ŽE SLIŠALI ZA 'GURNING'? 22-letni vplivnež je postavil svetovni rekord (VIDEO)

Trendi

Javante Carter, bolj poznan po vzdevku Holygxd na TikToku, je postavil izjemno nenavaden svetovni rekord in še bolj pritegnil pozornost javnosti.

22-letnik iz New Orleansa (ZDA) s skoraj 17 milijoni sledilci na TikToku se je vpisal v zgodovino z rekordom v 'gurningu'. To posebno tekmovanje vključuje nenavadno prakso spakovanja, pri kateri udeleženci potisnejo spodnjo čeljust naprej in navzgor, tako da zakrijejo svoji nosnici.

@holygxd74

Covid test feels good

♬ original sound - HolyGxd ( HolyGod )

@holygxd74

This bully was so scared of me. I dont know why…

♬ original sound - HolyGxd ( HolyGod )

'Gurning' ima svoje korenine na podeželju Anglije, kjer potekajo tekmovanja v tej nenavadni veščini. Vsako leto se v mestu Egremont odvija svetovno prvenstvo v 'gurningu'. Javante je v tem posebnem položaju vztrajal neverjetnih 62 sekund, s čimer je podrl prejšnji rekord iz leta 2012, ko je Kitajec Tang Shuquan zdržal 53 sekund. S tem dosežkom si je prislužil vpis v Guinnessovo knjigo rekordov.

Največkrat je naslov svetovnega prvaka osvojil Tommy Mattinson (18-krat), medtem ko je največ zmag med ženskami dosegla Anne Woods (28-krat).

@holygxd74 Life isn’t fair @topperguild ♬ original sound - DJ Precise

To tekmovanje je zahtevno in neudobno, saj udeleženci ne morejo dihati, medtem ko se spakujejo. Občutijo tudi hude bolečine v obraznih mišicah. Carter je svojo nenavadno nadarjenost odkril že v tretjem razredu osnovne šole: "Ko sem bil v šoli in sem jedel kosilo, me je sošolec opozoril, da izgine ves moj obraz, ko žvečim hrano. Prosil me je, naj žvečim brez hrane, in takrat sem začel vaditi to spretnost. Smejali so se mi vsi, razen učitelju se je mešalo," poroča New York Post.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  22 .10. 2023 ob  17: 34
tej debili sploh niso debili....bolj zabiti debili so ti ljudje ki to gledajo, ploskajo,smejijo in najbrž "SVRŠAVAJO"zraven
vseved |  22 .10. 2023 ob  15: 31
VPLIVNEŽ? Kakšen debil moraš bit da lahko taka spaka vpliva nate?