STE ZA SKUPINSKI NAKUP KLIMATSKE NAPRAVE? Zveza potrošnikov Slovenije zbira prijave

Slovenija

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) se po kampanji za nakup sušilnih strojev s toplotno črpalko podaja v skupinski nakup klimatskih naprav. V prvi fazi na spletni strani zbirajo nezavezujoče prijave zainteresiranih potrošnikov, v prvi polovici februarja pa bodo predstavili izbranega ponudnika in modele, ki bodo na voljo v skupinskem nakupu.

Zaradi vedno višjih poletnih temperatur se vedno več potrošnikov odloča za nakup klimatske naprave. Kakovostna klimatska naprava poleti zagotovi prijetno temperaturo v hiši ali stanovanju ter svež, bolj čist in ravno prav vlažen zrak. Pozno jeseni, ko še ni smiselno zagnati ogrevalnega sistema oziroma dokler zunaj temperatura ne pade pod 10 stopinj Celzija, pa lahko z njo prostore tudi učinkovito ogrevamo, ne da bi pri tem porabili preveč električne energije, so ob zagonu nove akcije zapisali na ZPS.

Zveza bo v okviru skupinskega nakupa za potrošnike pripravila ponudbo klimatske naprave z ločenima zunanjo in notranjo enoto z močjo 2,5 in 3,5 kilovata, ki se v gospodinjstvih najpogosteje uporabljajo.

V prvi fazi ZPS zbira nezavezujoče prijave zainteresiranih potrošnikov, in sicer na spletni strani skupinskinakupzps.si. V prvi polovici februarja bodo predstavili izbranega ponudnika in modele, ki bodo na voljo v skupinskem nakupu. Takrat bodo prijavljeni potrošniki prejeli tudi ponudbo skupinskega nakupa in se prosto odločili, ali bodo napravo kupili ali ne, so sporočili z ZPS.

Odločitev o nakupu bodo morali potrošniki sprejeti čim prej, saj ponudba velja do prodaje pogodbeno zagotovljenih količin oziroma najpozneje do konca marca 2023.

Na ZPS poudarjajo, da je uspeh skupinskega nakupa odvisen od interesa potrošnikov in ustreznega odziva ponudnikov. Opozarjajo tudi, da bo na voljo omejena količina klimatskih naprav, zato se lahko skupinski nakup naprav pri izbranih ponudnikih zaključi prej.

Tudi v tem skupinskem nakupu bodo v ponudbo uvrščene le tiste klimatske naprave, ki so na primerjalnem testu ZPS dosegle dovolj visoko oceno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  07 .12. 2022 ob  21: 12
Skupinski nakup kot ideja je dobra ker lahko podjetje v kratkem casovnem obdobju proda vec proizvodov in pride do vecjega dobicka za katerega bi drugace trajalo dlje casa.
Kar lahko ima potrosnik od tega da dobi izdelek obcutno bolj poceni kot bi ga drugace lahko dobil.
Ok to je teorija kako bodo izpeljali zadevo pa se bo vidlo
Istriano |  06 .12. 2022 ob  12: 50
Če boste vsi kurili na klime in toplotne črpalke bomo doživeli kolaps elektro sistema in ne bodo gorele niti žarnice več.