"STAROST JE LE ŠTEVILKA": Pri 104-letih skočila s padalom, želi podreti svetovni rekord (FOTO, VIDEO)

Svet

"Tam zgoraj je čudovito!" To so besede 104-letne Dorothy Hoffner, ki si želi postaviti poseben svetovni rekord - postati najstarejša padalka, ki je skočila iz letala. Prepričana je namreč, da je starost le številka, kar je glasno sporočila navdušeni množici, ki jo je pričakala na tleh.

"Gremo, gremo, Geronimo!" je vzklikala Dorothy, ko je sedla na sedež. In tako so poleteli več kot 4.000 metrov nad tlemi, nato pa je drzno zaplavala skozi zrak skupaj s profesionalnimi padalci, poroča Guardian. Prvič je s padalom skočila pri 104 letih. "Starost je le številka," je dejala presrečna po pristanku na tleh. Na vprašanje, kako se počuti zdaj, ko je spet na trdnih tleh, je odgovorila: "Tam zgoraj je bilo čudovito. Bolje ne bi moglo biti."

Dorothy si zdaj želi s svojim podvigom podreti rekord in postati najstarejša padalka na svetu. Guinnessov svetovni rekord za najstarejšo padalko je maja 2022 postavila 103-letna Linnéa Ingegärd Larsson iz Švedske. Toda organizacija Skydive Chicago se trudi, da bi Guinnessova knjiga rekordov potrdila Hoffnerjevo kot novo rekorderko.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija