STA KRIVA ĐOKOVIĆ IN CICIPAS? Skok v toaleto po novem odmerjen na minute

Svet

Združenje poklicnih teniških igralcev ATP namerava v naslednji sezoni časovno omejiti premore za obisk toaletnih prostorov med teniškimi dvoboji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Omejitve bodo veljale tako količinsko kot časovno. Po novem bodo lahko igralci odmor za odhod na stranišče vzeli le enkrat med dvobojem, pa še to le med dvema nizoma. V toaletnih prostorih bodo lahko največ tri minute, še dodatni dve pa bodo lahko porabili za preoblačenje.

Vzrok za takšno spremembo je občutno povečanje in podaljševanje toaletnih odmorov v zadnjem času, kar številni vidijo kot kršenje športnega obnašanja, saj naj bi igralci namesto pravega namena premor izkoristili za to, da se zberejo ali pa poiščejo kakšne nove taktične rešitve, dodaja AFP.

Kot primer izpostavlja Grka Stefanosa Cicipasa, ki si je na odprtem prvenstvu ZDA in v Cinncinatiju privoščil zelo dolge toaletne premore, pa tudi prvega igralca sveta Novaka Đokovića, ki je dva takšna odmora izkoristil, ko je za tekmecem na letošnjem Roland Garrosu zaostajal dva niza.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija