ŠPORTNA IGRIŠČA V STRUNJANU V PRENOVLJENI PODOBI: Tam so se urili mnogi slovenski asi, med njimi Dončić (FOTO, VIDEO)

Piran

Občina Piran je skupaj s Centrom za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan (CUEV Strunjan), Športnim društvom (ŠD) Košarkarska šola Peter Vilfan in Košarkarsko zvezo Slovenije (KZS) včeraj uradno odprla igrišča v Strunjanu.

Župan Občine Piran, ravnateljica CUEV Strunjan, predsednik ŠD Košarkarska šola Peter Vilfan in podpredsednik Košarkarske zveze Slovenije so v Strunjanu pri Centru za usposabljanje Elvira Vatovec odprli prenovljeno športno igrišče, namenjeno igranju košarke in drugim športom z žogo.

Sredstva za prenovo treh košarkarskih igrišč je v največji meri prispevalo ŠD Košarkarska šola Peter Vilfan s pomočjo donatorjev. Z zbranimi sredstvi so razširili plato igralnih površin, zamenjali igralno podlago in varovalno ograjo ter vse koše. Prenova je trajala približno štiri leta.

Na nedavno prenovljenih igriščih so se košarkarskih veščin učili številni košarkarski virtuozi, med drugimi tudi slovenski reprezentanti, kot so: Luka Dončić, Sani Bečirovič, Beno Udrih in Boštjan Nachbar. Igrišče je v 30 letih gostilo tudi številne otroke iz nekdanje Jugoslavije, Hrvaške, Italije, Rusije, Ukrajine, Danske, Latvije in Nemčije. Število udeležencev je v vseh letih skupaj krepko preseglo število 8000, kar je, ne samo za slovenske razmere, velik dosežek in priznanje za kakovostno usposabljanje novih generacij v tem priljubljenem športu.

Župan Andrej Korenika je ob tej priložnosti podaril žoge vsem piranskim osnovnim šolam, ki jih je priskrbelo ŠD Košarkarska šola Peter Vilfan. Žoge sta poleg župana podpisala tudi najboljši slovenski košarkar Luka Dončić ter predsednik košarkarske šole in nekdanji košarkar Peter Vilfan.

"Investicija v to igrišče je za celotno skupnost še toliko bolj pomembna, ker daje zgled, kako je mogoče z mreženjem za dober namen učinkovito preseči miselnost, da se včasih pač ne da nič narediti. Vedno je mogoče narediti nekaj dobrega, če skupaj stopijo požrtvovalni posamezniki ter družbeno odgovorna podjetja in ustanove," je povedal župan Korenika.

Za investicijo v košarkarsko infrastrukturo je v minulih štirih letih zbiralo sredstva ŠD Košarkarska šola Peter Vilfan, ki je z lastnimi sredstvi in ob pomoči donatorjev zagotovilo približno 120.000 evrov Centru za usposabljanje Strunjan za investicijska dela na igrišču. Za izgradnjo podpornega zidu, namestitev reflektorjev in utrjevanja brežine v Strunjanu pa je piranska občina odštela 88.186,20 evrov.

"To seveda mi sami ne bi zmogli, zato smo šli v akcijo, iskali tudi posameznike in podjetja, ki bi z donacijami pomagali in smo naleteli na dober odziv, ob pomoči piranske občine," pojasnjuje Vilfan.

"Zelo sem vesel, da je prišlo do te obnove, tu ima velike zasluge Peter Vilfan, ki je skupaj z donatorji uspel zbrati kar nekaj denarja, z veseljem je tudi občina pristopila in pomagala z zneskom 90.000 evrov," pa je dejal Korenika, ki dodaja, da je to igrišče le del projekta v Strunjanu, ki ga nameravajo dograditi.

Tudi ravnateljica CUEV Strunjan Nataša Brljavac ni skrivala navdušenja nad novimi igrišči: "Zdaj čakamo nov prizidek k šoli, tako da smo res zadovoljni, da imamo en urejen prostor, ki ga lahko uporabljamo in mi na šoli in vsak, ki pride mimo."

Kot že rečeno, pa so se tu nekoč podili za žogo številni košarkaši virtuozi, ki sedaj krojijo vrh ne le evropske, ampak tudi svetovne košarke. Je med mladimi košarkarji, ki so po otvoriti že začeli pridno uporabljati obnovljena igrišča, bodoči zvezdnik? Preverite v spodnjem video posnetku:

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  13 .06. 2023 ob  11: 45
Kdaj bo članek o podražitvah komunalijad.
Zakaj je dvig cene za 22%? Hišni Kooperant ni pod nadzorom. Kdo evidentiran delovne ure. Zamujate Korenika
Prč |  09 .06. 2023 ob  20: 48
Kaj pa pump track na cesti ob solinah? S tem se pa ne hvalite, bog ve zakaj? Strunjan zelena destinacija, na žalost pa brez kanalizacijskega omrežja.