SPOMLADANSKA IZMENJEVALNICA OBLAČIL: Na koprski tržnici brezplačno prevetrite vašo spomladansko kolekcijo

Koper

V četrtek, 30. maja, Klub študentov občine Koper v sodelovanju s koprsko Marjetico organizira prvo spomladansko izmenjevalnico. Od 15. do 19. ure boste lahko na pokriti koprski tržnici izmenjali svoje obleke po principu "odneseš, toliko kot prineseš". Obiščite mlad kolektiv koprskih študentk in študentov ter na žepu in okolju prijazen način prevetrite vašo spomladansko-poletno kolekcijo.

Vas in vaša oblačila pričakujejo od 15. ure dalje, z veseljem pa vam bodo tudi pomagali pri iskanju specifičnih kosov. Bistvo izmenjevalnic je, da vsakdo odnese domov kos tekstila, ki ga bo z veseljem nosil, zato prosijo vse, da oddajo le čista, cela in lepo ohranjena oblačila. Skratka takšna, ki bi jih želeli tudi sami najti in odnesti. Samo na takšen način bomo lahko tekstilnim izdelkom podaljšali življenjsko dobo, planet pa olajšali nekaj izdelkov, ki bi najverjetneje kmalu pristali med odpadki.

Pri trajnostnih dogodkih kot so izmenjevalnice je bistveno, da pri njihovem soustvarjanju aktivno sodeluje tudi lokalna skupnost. Zato lepo vabljeni, da se v četrtek po službi, šoli ali predavanjih za trenutek ustavite na koprski tržnici. Morda pa najdete ravno kos oblačila, ki ga že nekaj časa iščete. Denarnica in naš planet vam bosta hvaležna.