SPITE ZRAVEN OSEBE, KI SMRČI? Slabo za vaše zdravje

Trendi

Smrčanje lahko uniči najmočnejše partnerske zveze. Znanstveniki so zdaj odkrili, da ta nadležna navada tudi škoduje tako mentalnemu kot telesnemu zdravju.

Britansko društvo za smrčanje je prišlo do podatka, da neverjetnih 20 milijonov Britancev trpi zaradi pomanjkanja spanja na račun smrčanja njihovega partnerja. Po podatkih Ameriškega združenja za spanje, je smrčanje prijavila kar polovica Američanov. Po podatkih raziskave Soul Cycle, 52 odstotkov žensk trdi, da jih zbuja partnerjevo smrčanje.

Moteno spanje povečuje tveganje za depresijo in tesnobo, povečuje pa tudi možnosti srčnega infarkta in debelosti. Pomanjkanje spanja vpliva na zmožnost organizma, da se spočije in si opomore, kot tudi na pomembne biološke funkcije, kot je regulacija metabolizma.

Ljudje, ki premalo spijo, naredijo več napak v službi, počasneje razmišljajo in so manj produktivni. Partner, ki smrči, postane moteč, kar lahko vpliva na romantično zvezo. Negativna atmosfera je povod za stres, vnetja, spremembo apetita in oslabljen imunski sistem, kar privede do pogostih prepirov. Vse to so ugotovitve vseučilišča Queen's v Kanadi.

Britanski znanstveniki z londonskega vseučilišča pa so ugotovili, da smrčanje lahko privede do povišanega krvnega tlaka. Glasnejše kot je smrčanje, večje je tveganje za hipertenzijo, kar lahko privede do demence in težav s srcem ter ledvicami.

Vzemite se v roke, pravijo znanstveniki, in poskušajte smrčanje vsaj ublažiti. Pri tem vam je lahko v pomoč ananas. Znanstveniki iz Nase so ugotovili, da ananasa proizvaja več kisika in izboljšuje kvaliteto zdravja ponoči, to pa omogoča kvalitetnejši spanec in zmanjšuje smrčanje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija