SOJENJE ZOBOZDRAVNIKU ZA POSKUS UMORA BIVŠE PARTNERKE: Pred leti je poskušal umoriti bivšo ženo

Kronika

Na celjskem okrožnem sodišču bodo prihodnji teden začeli glavno obravnavo v sojenju zobozdravniku Ivanu Rajeviću, ki ga obtožnica bremeni poskusa umora nekdanje partnerke.

Dogajanje sega v januar letos, ko naj bi 37-letni Rajević ob pol treh zjutraj na hodniku večstanovanjske stavbe v Celju pričakal nekdanjo partnerko in ji skušal vzeti življenje. Pri tem naj bi jo močno ranil z nožem, najhuje so verjetno preprečili reševalci.

Po dejanju je odšel neznano kam, policisti in kriminalisti so ga izsledili proti večeru in mu odvzeli prostost. Pridržanju se ni upiral, preiskovalni sodnik pa je zanj odredil pripor, v katerem čaka na sojenje.

Na predobravnavnem naroku Rajević krivde ni priznal. V četrtek, ko se bo začelo sojenje, je predviden njegov zagovor, nato pa zaslišanje oškodovanke.

Podobno kaznivo dejanje je Rajević po pisanju medijev zagrešil že pred petimi leti, le da je bil takrat obsojen zaradi poskusa uboja nekdanje žene. Takrat je krivdo priznal in se s tožilstvom pogodil za štiriletno zaporno kazen, ki jo je odslužil lani.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  23 .10. 2022 ob  14: 02
Smo čudovita država, kjer se morilec lahko pogodi za samo 4 leta, ker je po naključju pač ostalo pri "samo" poskusu umora. Tokrat bo morda dobil 5 let.