ŠOFER TOVORNJAKA POD VPLIVOM KOKAINA: Za 7.200 evrov glob, najvišja njegovemu delodajalcu

Kronika

Celjski policisti so v ponedeljek na štajerski avtocesti na območju Celja opazili voznika tovornega vozila, ki je vozil zelo nezanesljivo. Z voznikom so na avtocestnem počivališču Lopata opravili preizkus z alkotestom, ki je bil negativen, zato so mu odredili še hitri test za droge, ki je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom kokaina.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, je voznik strokovni pregled odklonil. Vozniku so celjski prometni policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Na Okrajno sodišče v Celju pa so podali obdolžilni predlog. Za omenjeni prekršek je predvidena globa v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

Voznik, ki je prevoze opravljal za samostojnega podjetnika, ni vozil le pod vplivom prepovedane droge, pač pa je imel v digitalnem tahografu vstavljeno kartico, ki je potekla že februarja, zaradi česar so mu izrekli še 2000 evrov globe.

Zoper samostojnega podjetnika, za katerega je voznik opravljal prevoze, pa sledi hitri postopek z izdajo odločbe o globi v znesku 4000 evrov.

Prepovedane droge, podobno kot alkohol, po navedbah policije bistveno poslabšajo zmožnost voznika za varno udeležbo v prometu. Vožnja pod vplivom kokaina pri voznikih vzbuja pretirano samozavest, njihovo vedenje pa je nepredvidljivo, kar je na avtocesti, kjer so hitrosti visoke, gostota prometa pa velika, še posebej nevarno, so še zapisali na policiji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija