SMRT NOVOROJENČKA NA LUKSUZNI KRIŽARKI: Silver Whisper je v preteklosti priplula tudi v Koper

Koper

Na luksuzni križarki Silver Whisper so našli trupelce novorojenčka, starega komaj dva dni. Poleg matere, 28-letne Filipinke, ki je del osebja križarke, so aretirali tudi tri njene sodelavce, ki so z njo delili kabino. Turistična križarka je pretekosti obiskala tudi slovensko obalo in se zasidrala v koprskem potniškem terminalu.

V kabini ladje za križarjenje Silver Whisper so našli truplo novorojenčka. Policija je, potem ko je s patruljnim čolnom prispela do ladje na odprtem morju, preiskala kabino in aretirala žensko filipinskega porekla zaradi suma umora.

Filipinka je rodila na ladji, ne da bi poskrbela za otroka, ki je dva dni pozneje umrl, poroča Triesteprima. Ženska, ki je del posadke, je svojo nosečnost očitno skrivala. Na ladji je delala kot čistilka in pomagala tudi v kuhinji. Po rekonstrukciji dogodkov, kaže, da je rodila v petek, 17. maja, na krovu ladje, porod pa se je zgodil brez vednosti posadke. Zdi se, da so novorojenčka ob določenih urah dneva skrivali v kabinski omarici, da se ne bi slišal njegov jok. Zanj sta vedeli samo dve osebi, ki sta si z žensko delili kabino.

Posadka je alarm sprožila v nedeljo zvečer, ko je ladja preplula obalo Argentaria. Posredovali so karabinjerji iz Grosseta in našli otroka, zavitega v rjuhe in ležečega na žimnici pograda v kabini, dodeljene materi. Verjetno je umrl zaradi lakote in pomanjkanja nege, na njem ni bilo znakov nasilja. Natančen vzrok otrokove smrti bo znan po obdukciji.

Ko je prispela policija, je bila mati v zmedenem stanju, zato se trenutno nahaja v bolnišnici. Obtožena je naklepnega umora, njeni sodelavci pa sostorilstva naklepnega umora. Ni izključeno, da je 28-letnica, ki je začela tudi dojiti svojega sina, svojo nosečnost skrivala zaradi strahu pred izgubo službe.

Križarka, ki je bila iz pristanišča Civitavecchia namenjena v Francijo, je po pregledih nadaljevala s plovbo. Ladja Silver Whisper velja za eno najbolj luksuznih turističnih križark na svetu; v preteklosti je obiskala tudi slovensko obalo in se zasidrala na potniškem terminalu Luke Koper

 

 

 

 

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  21 .05. 2024 ob  16: 37
na teh luksuznih jahtah delajo sužnje in sužnji in povrh vsega še onesnažujejo!!!!!