SLOVENKA, KI SE JE V ISTRI ZNESLA NAD POLICISTOMA, OBSOJENA: "Maščevala se bom policiji, ubila bom vas in vse vaše"

Kronika

Slovensko državljanko so na sodišču v Pazinu na Hrvaškem nedavno obsodili na pogojno kazen enega leta zapora s triletno preizkusno dobo zaradi napada na policista, ki sta jo poleti leta 2020 v Poreču zaustavila po povzročeni prometni nesreči. Ženska je policista brcala, grizla in vpila, da "jih bo vse pobila".

Kot je navedeno v besedilu sodbe, sta hrvaška policista 34-letno slovensko državljanko 18. julija 2020 zaustavila pri nakupovalnem centru Kaufland v Poreču zaradi suma, da je storila več prometnih prekrškov. Ženska je povzročila prometno nesrečo, v kateri je bila lažje poškodovana njena sopotnica, 31-letna slovenska državljanka.

34-letnica je po povzročitvi nesreče zavrnila preizkus z alkotestom ter ni upoštevala navodil policistov, zato sta proti njej uporabila prisilna sredstva, a se je ženska ulegla na tla, nato pa brcnila enega od dveh policistov, ki sta se sklanjala proti njej.

Prvega policista je dvakrat brcnila v glavo in poskušala ugrizniti v levo nogo, drugega pa je z nohti opraskala po levi nadlakti ter ugriznila za desno koleno.  Prvi je utrpel poškodbo v predelu desnega očesa.

Slovenka policistov ni le grizla, praskala in udarjala, ampak ju je tudi zmerjala in jima grozila z maščevanjem in s smrtjo: "Je*ala bom mater tistemu, ki me je zvezal, maščevala se bom policiji, ubila bom vas in vse vaše, smet policijska."

Obsojena je bila na pogojno kazen enega leta zapora s triletno preizkusno dobo, plačati pa mora še 414 evrov sodnih in izvedenskih stroškov. Sodba je pravnomočna, ker sta se obe stranki odpovedali pravici do pritožbe, še poroča portal Index.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  26 .04. 2023 ob  11: 50
13
SAMO LETO DNI POGOJNE?