SLOVENEC V IGRI VIKINGLOTTO ZADEL GLAVNI DOBITEK: Prvič v zgodovini žrebanja

Slovenija

V mednarodni igri Vikinglotto se je prvič doslej zgodilo, da je glavni dobitek zadel igralec iz Slovenije. Srečni dobitnik skoraj enajst milijonov evrov vredne nagrade je svoje številke vplačal v Ljubljani, so sporočili iz Loterije Slovenije.

V sredo izžrebani glavni dobitek Viking je vreden 10.767.576,80 evra in je bil vplačan v trafiki na Slovenski cesti v Ljubljani. Po plačilu 15-odstotnega davka, ki ga bo prejela občina stalnega prebivališča dobitnika – davek znaša dobrih 1,6 milijona evrov –, bo novi slovenski milijonar bogatejši za 9.152.440,28 evra. Čas za prevzem dobitka ima do 6. decembra letos.

Igra Vikinglotto, ki je sicer na voljo v desetih državah Evrope, se v Sloveniji igra od leta 2017. V Sloveniji so doslej igralci prejeli 668.352 različnih Vikinglotto dobitkov v skupni vrednosti 6.729.715,30 evra. Največji dobitek do srede pa je bil 80.000 evrov, so zapisali v Loteriji Slovenije.

BONUS VIDEO: So cene pri naših sosedih zaradi uvedbe evra že višje?

Ob tem so dodali, da so s prirejanjem igre Vikinglotto v skoraj petih letih skupaj zbrali 4,6 milijona evrov koncesijskih dajatev, s katerimi se financira več kot 500 invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij in projektov letno. V državni proračun so igralci prispevali še dodatnih 2,5 milijona evrov davkov, obogatili pa so tudi proračune občin, v katerih prebivajo, so še navedli v današnjem sporočilu za javnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija