SKOK V POLETJE: Študenti, pridite, pestro bo!

Koper

Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) so zelo zadovoljni, da so skupaj s študenti pozdravili poletne mesece in uživali v različnih zabavnih igrah ter druženju na Mokri čisti 10ki, ki se je odvila konec maja. Na dogodku so izžrebali tudi srečno nagrajenko, ki je prejela nov električni skiro.

Vrača se tradicionalna Odbojka na mivki!

Od 6. julija dalje bo ŠOUP omogočal brezplačno Odbojko na mivki v Centru športov na mivki ob semedelski promenadi. Odbojka na mivki se bo v juliju igrala vsak četrtek od 17.00 do 19.00 ure. Gre za tradicionalni projekt, ki ga za študente pripravijo vsako leto, odzivi pa so vedno zelo pozitivni. S projektom na ŠOUP pokažejo tudi zavedanje o pomenu promocije športa in športnih aktivnosti med študenti, mladim pa omogočijo brezplačno zabavo na odbojkarski igriščih.

Rekreacija je za študente brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava. Vse informacije bodo dostopne na socialnih omrežjih ŠOUP. Po Odbojki na mivki bo v bližnjem lokalu vsak četrtek potekala tudi zabava, ki bo za študente prav tako brezplačna! Vabijo vas, da se jim pridružite. 

V sodelovanju z Gledališčem Koper

V okviru projekta Kultura raztura, se bo v juliju odvil FUGA festival. ŠOUP je, s pomočjo Mestne Občine Koper, že četrto leto zapored njegov glavni pokrovitelj.

Festival se je v preteklih letih imenoval PPF mladi, letos pa bo potekal v preobraženi obliki, in sicer pod imenom FUGA FESTIVAL.

Kljub temu da je festival dobil novo ime in podobo, v osnovi ostaja nespremenjen. Tudi letos bo festivalski program sestavljen iz gledaliških predstav in umetniških akademij, večere pa bodo popestrili najrazličnejši glasbeniki oziroma glasbene skupine. Festival bo potekal med 10. in 15. julijem v Kopru. Spremljajte Fuga festival na njihovem IG profilu

Pobuda gostincem

Študentje pa se aktivno zavzemajo tudi za večjo ponudbo subvencionirane študentske prehrane, zato vabijo gostince k oddaji vloge. Razpis in razpisna dokumentacija sta objavljena in dostopna na spletni strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter na spletni strani www.soup.si

ŠOUP lahko spremljate na socialnih omrežjih Facebook, Instagram in TikTok.