ŠKANDAL PRI NAŠIH SOSEDIH: Policisti bruhali in omedlevali na straniščih, pisarnah in hodnikih

Kronika

Na zagrebških policijskih postajah je prišlo do množične zastrupitve policistov. "Videti je bilo grozno, ljudje so bruhali in omedlevali na straniščih, tudi v pisarnah, na hodnikih. Bilo je tako dramatično, da so nekateri mislili, da nas je nekdo namerno zastrupil," je povedal vir za hrvaški portal 24sata.

Ugibajo, da je bil problem krompir, ki bi naj bil neustrezno skladiščen in je zato vseboval prekomerno količino toksina solalina, na postaje pa so ga razdelili iz centralne kuhinje na Petrinjski ulici.

O incidentu se je oglasila tudi zagrebška policija. Kot navajajo v izjavi, je bila Zagrebška policijska uprava (PU) v sredo obveščena o najmanj osmih policistih, ki so imeli zdravstvene težave po zaužitju hrane, pripravljene v eni od njihovih restavracij.

"Trije policisti so zahtevali zdravniško pomoč, za zdaj pa nimamo podatkov, ali je kateri od policistov hospitaliziran," so navedli.

Hrano sicer pripravljajo v treh restavracijah PU Zagreb na lokacijah Petrinjska 30, Kruge 52, Heinzelova 98 in se dostavlja tudi v menzo na Nehajski 7. V vseh treh restavracijah dnevno pripravijo okoli 850 toplih obrokov.

"Živila Policijske uprave Zagreb skladiščimo v suhih skladiščih, v hladilnikih in skrinjah, ločeno po alergenih in vrstah živil, vse v skladu s pogoji skladiščenja, ki jih proizvajalec poudarja na originalnih deklaracijah živil. Nabavo živil izvaja ministrstvo za notranje zadeve," so še pojasnili.

Ob tem pa poudarili, da v preteklem obdobju niso zabeležili podobnih situacij ter da so že izvedli vse ukrepe za ugotovitev vzroka in ukrepe za nadaljevanje zagotavljanja storitve na varen način.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija